Kādi ārstniecības augi palīdz cīnīties ar rudens depresiju, nogurumu un stresu?

Stress, depresijas, bezmiegs vai citas psiholoģiska rakstura problēmas ir kļuvušas par mūsdienu modernās sabiedrības sastāvdaļu. Daudzi cilvēki šīs problēmas cenšas risināt ar tabletēm un dažādām ķīmiskām zālēm.

Taču tautā ir teiciens, ka pret katru slimību dabā ir izaugusi kāda zālīte. Tāpēc ir vērts ieskatīties tautas medicīnā, kurai ir vismaz tūkstošs gadu ilga un pārbaudīta vēsture. Tautas dziednieki un ārsti iesaka ārstnieciskās tēju zāles nelietot ilgstoši, jo tās tomēr ir zāles. Ja radušās problēmas nevar atrisināt viena mēneša laikā ar tēju zālēm, tad ir jādodas pie ģimenes ārsta pēc padoma.

Bezmiegs.  

Melisa nomierina, palīdz aizmirst dienas spilgtākos notikumus un harmonizē miega ritmu. Melisa palīdz stresa vai stipras slodzes gadījumos, kad cilvēks nevar aizmigt, slikti guļ vai arī nejūtas atpūties pēc nakts miega. Lai izvairītos no nopietnas saslimšanas, kad problēmas ieilgst vismaz viena mēneša garumā, tad noteikti ir jādodas pie ārsta.

Stress.

Biroju atmosfēras cilvēki visbiežāk atrodas stresa pilnā atmosfērā, kas bieži vien izpaužas neapmierinātībā, uzbudinātībā, galvas vai muguras sāpēs, kā arī sirds un asinsrites problēmām.

Tautas medicīnā izmanto apīņus, kuri cīnās pret baktērijām un palīdz iemigt. Arī baldriāni un zeltsakne var līdzēt stresa situācijās, bet ja tas kļūst neefektīgi, tad ir jādodas pie ārsta.


Koncentrēšanās spējas zudums.

Koncentrēšanās spējas zudums tiek pamanīts, kad cilvēkam vienlaikus ir jākoncentrējas uz vairākām lietām. Pirmos simptomus novēršanai palīdz divdaivu ginks, jo tas satur vielas, kas aizsargā nervu šūnas. Divdaivu ginks sekmē ķermeņa apasiņošanu un veicina enerģijas pieplūdumu. Taču koncentrēšanās spēju straujš zudums var liecināt arī par nopietnāku saslimšanu, tāpēc nāktos laicīgi apmeklēt ārstu.

Apetītes trūkums.

Apetītes trūkums ir pazīme, ka jūsu ķermenī ir iemājojis stress, sasprindzinājums vai depresija.  Lai sekmētu apetīti dziednieki iesaka apīņus, vērmeles vai dižzirdzeni. Rūgtas garšas salāti arī veicinot apatīti.

Nogurums un ''nekā negribēšana''.

Bieži vien ''nekā negribēšana'' ir pazīme infekcijas sākumam vai stresa situācijai. Rozmarīns uzlabo asinsriti, uzmundrina pašsajūtu un sekmē mērķtiecību, bet Sibīrijas žeņšeņs stiprina imūno sistēmu un palīdz pielāgoties stresa situācijām. Ja parādās citi simptomi kā atmiņas traucējumi, tad ir jādodas pie ārsta, jo tas var liecināt par nopietnu depresiju.

Depresīvs garastāvoklis

Dzīves prieka trūkums, nogurums un iekšējais tukšums liecina, ka tuvojas nopietna depresija. Dziednieki izsaka izmantot kalnu siderītu no Grieķijas vai Vidusjūras reģiona, kas palīdz cilvēku nervu sistēmai. Apelsīnu un neroli ēteriskā eļļas palīdz nomierināties un padzen sliktās domas. Taču, ja tas nepalīdz 2 nedēļu laikā, tad ir jādodas pie ārsta.

Izdegšanas sindroms.

Tas pārsvarā notiek darba vietās, kad cilvēks ir pārstrādājies. Simptomi var būt dažādi – koncentrēšanās traucējumi, straujas garastāvokļa maiņas, auksti sviedri, galvas sāpes vai miega traucējumi.

Dziednieki iesaka zilo pasifloru, kas mazina baiļu sajūtu un samazina iekšējo uztraukumu. Labus vārdus velta arī baldriāniem, lavandai, parastajam žeņšeņam un Sibīrijas žeņšeņam, kas nomierina un dod enerģiju ķermenim.  

Tautas medicīna palīdz izsargāties no dažādām slimībām, taču pats slimības process tomēr būtu jāuztic ārstam. Tāpēc bez zināšanām un prakses tautas medicīnā, bet tikai ar nojautu un intuīciju, var iedzīvoties nopietnā slimībā. Sargājiet sevi un savus tuviniekus!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74238682sec.