Mazda zinātnieki ir izstrādājuši bioplastmasu auto ražošanai

Mazda Motor Corporation zinātnieki savā laboratorijā ir izstrādājuši unikālu, no bioloģiskiem materiāliem veidotu izturīgu plastmasu, kas piemērota automobiļu virsbūves detaļu ražošanai, tādejādi ievērojami samazinot auto ietekmi uz vidi.

Tā kā bioplastmasu var ietonēt un tai nav nepieciešama krāsošana, tiek samazināts arī gaistošo organisko emisiju apjoms. Materiālu ietonējot, detaļām iespējams piešķirt izteiktu toni un līdzenu, spogulim līdzīgu augstas kvalitātes apdari. Turklāt jāņem vērā, ka šo detaļu kvalitāte ir daudz augstāka nekā tradicionālajām krāsotās plastmasas detaļām.

Mazda jau vairākus gadus aktīvi iesaistās biomasas tehnoloģiju izstrādē. Nosaucot to par Mazda Biotechmaterial, uzņēmums ir pirmais autorūpniecības nozarē, kas piedāvā izturīgu, nedegošu un no augu valsts materiāliem veidotu bioplastmasu salona detaļām, kā arī pasaulē pirmo no augu valsts materiāliem veidoto bioaudumu sēdekļu apdarei.

Lai bioplastmasu varētu izmantot virsbūves detaļām, tai jābūt īpaši noturīgai pret laikapstākļiem, skrāpējumiem un triecieniem. Mazda ir veiksmīgi izstrādājusi materiālus gan virsbūves, gan salona detaļām. Tas tika panākts, izmainot jauna, ārkārtīgi viegli presējamā bioplastmasas bāzes materiāla sastāvu, tam pievienojot piedevas un krāsvielas un uzlabojot presēšanas tehnoloģiju.

Pirms jaunā materiāla izmantošanas virsbūves detaļu izstrādē bioplastmasa pirmo reizi tiks izmantota jaunā Mazda MX-5 salonā, kura tirdzniecība tiks uzsākta jau 2015.gadā. Mazda Biotechmaterial detaļas, kas veidotas no bioplastmasas, uzņēmums plašākai sabiedrībai prezentēja vides tehnoloģiju izstādē Eco-Products 2014, kas šī gada 11.decembrī tika atklāta Tokijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15622807sec.