Vankūvera pārsteidz ar hotdogu revolūciju

Multikulturālajā Vankūverā, kur jebkurā vietā stundas laikā iespējams dzirdēt vismaz duci dažādu valodu, interesantus kulināros piedzīvojumus var sameklēt ne tikai modernos restorānos, kuru tur ir ne mazums. Dažādā un reizēm eksotiskā virtuve sākas jau ātrās ēdināšanas bodītēs, ieskrietuvēs un kafejnīcās. Īpaši izceļami ir divi produkti - japa dog un poutine.

Jau vairākus gadus Vankūveras iedzīvotāji uzkož ne tikai hotdogus, bet arī japadogus - hotdogus, kur poļu vai vācu desiņa ievietota franču, amerikāņu vai kanādiešu maizītē un papildināta ar terimayo mērci - ceptiem sīpoliem, majonēzi un terijaki. Kā tas garšo? Japāniski, jo tādu iespaidu rada jūraszāle, kas dekorācijai novietota uz japadoga pašā augšā.

Savukārt to, ka otra Kanādas oficiālā valsts valoda, ir franču valoda, viegli varētu aizmirst pilsētā, kur pat bankomāti sveicina klientus angļu un mandarīnu valodā, ja nebūtu uzrakstu, kas redzami teju pie katra ātrās ēdināšanas restorāna - poutine. Šis ēdiens nāk no Kvebekas un tas ir īpašs devums ziemeļu Amerikas fast food kultūrai - poutine ir biezs maisījums, ko pasniedz plastmasas trauciņos. Tas sastāv no frī kartupeļiem un karstā mērcē kūstošiem siera gabaliņiem un, neskatoties uz Vankūveras iedzīvotāju veselīgo dzīvesveidu, poutine tomēr ir iekarojis paliekošu vietu ēdienkartē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81180191sec.