Iepazīsti Slow Food zemnieku tirdziņus

Apmeklējot citas valstis, cilvēki labprāt dodas uz zemnieku, amatnieku vai senlietu tirdziņiem, sakot, ka šāda veida tirdziņi ataino īstās vietējās zemes tradīcijas - amatniecību, lietišķo mākslu -, kā arī dod iespēju degustēt vietējo zemnieku pārtiku un tās ražojumus.

Uz "Berga Bazāru" zemnieki ierodas no visiem Latvijas reģioniem - Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales, piedāvājot gan bioloģiski ražotu pārtikas produkciju, gan vietēji audzētus un ražotus Slow Food tradicionāli gatavotus mājražojumus. Tomēr galvenais ir tirgus atmosfēra. Pircēji nāk aprunāties ar zemniekiem un vēlas iepazīt preci, tās izcelsmi, un šeit vērojama savstarpēja cieņa un izpratne par dabīgu un veselīgu produktu vērtību. Kustība Slow Food aizsargā ekoreģionālo virtuvi un saistībā ar to uzturā izmantojamos augus un sēklas, mājdzīvniekus, kā arī attiecīgās lauksaimniecības metodes esošajā reģionā.

Tirgus dienas "Berga Bazārā" būs - 27.02., 13.03., 27.03.2010.

Slow Food tirdziņi notiek arī citviet Latvijā. Straupē katra mēneša pirmajā un trešajā svētdienā notiek Straupes lauku labumu tirdziņš. Pircēji novērtē, ka tirgus atrodas pašā Inčukalna-Valmieras šosejas malā, pārskatāmā vietā Plācī, turklāt līdzās piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupe" veikalam.

Tirdziņā tirgo tikai pašu saimniecībā vai piemājas dārzā izaudzētu, pašu pārstrādātu vai arī pašu rokām veidotu produkciju. Priekšroka tiek dota tiem tirgotājiem, kas piedāvā pārtiku, kuru saimniecības atrodas Straupes pagastā vai kādā no kaimiņu pagastiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Ventspils TIC
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84897709sec.