Itālijā noteikti jānobauda autentisks risoto

Risoto, mazie rīsi, ir izsmalcināta Ziemeļitālijas virtuves specialitāte. Risoto pagatavošana pavāru vidū tiek uzskatīta par īstu meistardarbu, kurā jāiegulda daudz laika un tikai augstvērtīgi produkti.

Svarīgākais ir rīsi - tikai dažas rīsu šķirnes vārīšanās laikā uzņem tieši tik šķidruma, lai ēdienam piešķirtu krēmīgumu, tomēr paliktu pietiekoši graudaini. Parastie apaļgraudu vai tvaicētie rīsi neuzņem tik daudz šķidruma un tāpēc neder risoto pagatavošanai.

Iecienītākās risoto rīsu šķirnes Arborio, Vialone Nano un Carnaroli, bet augstas klases pavāri mēdz izmantot arī Acquarello - rīsus, kas novākšanas un apstrādes procesā tiek pārlasīti ar rokām. Šīs rīsu šķirnes lielākoties tiek sagatavotas Pjemontas, Veneto un Lombardijas reģionos - tieši tur, kur meklējama risoto izcelsme.

Rīsi katlā jāliek nemazgāti, lai nezustu ciete. Risoto pamatreceptē teikts, ka no sākuma apcep smalki sagrieztus mazos sīpoliņus, tiem pievieno rīsus, ko piesardzīgi zemā temperatūrā apcep. Pakāpeniski pievieno buljonu un rīsus tajā vāra 17 līdz 21 minūti, līdz tie ir gandrīz gatavi. Lai rīsi nepiedegtu, tos pastāvīgi jāapmaisa ar koka karoti.

Akcentu risoto piešķir tā saucamā mantecatura, kad rīsiem pievieno sviestu un rīvētu parmezāna, pekorini vai gorgonzola sieru, kas risoto padara īpaši gardu un krēmīgu. Risoto, kas nāk no pamatīgās ziemeļu virtuves, Itālijā tradicionāli tiek servēts lēzenos šķīvjos ļoti karsts.

Risoto garšu ļoti ietekmē buljons, kurā rīsus vāra. Blakus tradicionālajiem dārzeņu, gaļas vai vistas buljonam iespējams izmantot arī baraviku vai scampi buljonu.

Pārējās risoto sastāvdaļas ir bezgalīgu iespēju dažādība. It viss, ko tirgū var atrast, iederas risoto, piemēram, zirņi, sparģeļi, cukīni, tomāti, dažādas sēnes, tomāti, virziņkāposti.

Risoto tradicionāli pasniedz bez citām piedevām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60026312sec.