Jorkšīras pudiņam pieprasa Eiropas Savienības aizsardzību

Mazs pikucis mīklas, ko sauc par pudiņu - tomēr tas nav kurš katrs pudiņš, bet gan Jorkšīras pudiņš, pats cēlākais no pudiņiem. Tieši tam Jorkšīras ļaudis vēlas sagādāt Eiropas Savienības aizsardzību.

Jorkšīras pudiņa aizstāvji uzskata, kas tas pārāk bieži tiekot kopēts un modificēts, tāpēc vēlas tam sagādāt "aizsargājamu nosaukumu" un tā ierindot pudiņu vienā līgā ar Parmas šķiņķi, Nirnbergas desiņas, šampānieti un Ķelnes alu Kölsch.

Ar saldo, jogurta konsistencei līdzīgo desertu, ko Latvijā lielākoties atpazīst kā pudiņu, īstajam Jorkšīras pudiņam gan ir maz sakara. Tas drīzāk ir apaļš produkts no piena, miltiem, olām un sāls, kas lieliski piemērots dažādu mērcēm. Gandrīz katrā Lielbritānijas pubā vai krogā tas tiek pasniegts kopā ar tradicionālo svētdienas cepeti un, ja arī netiek gatavots Jorkšīrā, tiek saukts par Jorkšīras pudiņu. Tieši tas sadusmo autentiskā pudiņa ražotājus Jorkšīrā, kas vēlas pudiņu pasargāt no lētām kopijām.

Eiropas Savienības aizsardzība nodrošinātu pudiņu pret to, ka "ļaudis visās pasaules malās gatavo līdzīgu ēdienu, bet sauc to par Jorkšīras pudiņu". Tikai tad, ja tas patiešām gatavots Jorkšīrā, to drīkst saukt par Jorkšīras pudiņu. Šāda aizsardzība gan liktu palauzīt galvas visu to krogu īpašniekiem, kā nosaukt kroga svētdienas specialitāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.91585803sec.