Aizraujoši un gardi piedzīvojumi gaida apmeklētājus maģiskā atrakciju parkā [1]

Vai amerikāņu izklaides parkā iespējams aizvest bērnus uz tādu restorānu, kur nepasniedz Coca-Cola? Vai bērniem var piedāvāt maltīti, kas ir gan garšīga, gan veselīga, gan arī tāda, ko bērni labprāt ēd? Izrādās, ka var - Harija Potera atrakciju parkā Floridā tiek pasniegti ēdieni, ko bērni iepazinuši no burvju skolas aprakstiem maģiskajās grāmatās par jauno burvi.

Jaunais izklaides parks Wizarding World of Harry Potter jeb Harija Potera burvju pasaule ir savā ziņā revolucionārs, jo visās Amerikas Savienotajās Valstīs nav tāda izklaides parka, kur nevar nopirkt Coca-Cola, Fanta un Sprite. Tur tiek piedāvāti tikai veselīgi un interesanti pārtikas produkti un limonādi tur meklēt veltīgi. Atrakciju parka galvenais pavārs Stīvs Džeisons pamato ēdienkarti ar autentiskumu: "Galu galā Harija Potera burvju skolā Cūkkārpā arī nav Coca-Cola. Tāpēc tās nav arī te. Mēs vēlamies, lai ēdieni un dzērieni parkā ir pēc iespējas atbilstošāki Harija Potera pasaulei."

Limonādes vietā parkā pieejams sviestalus. Jāpiebilst gan, ka sviestalus var izraisīt atkarību - tik gards tas ir. Kas to reiz nobaudījis, nevarēs aizmirst sviestalus vienreizējo garšu. Jāatzīst, ka Džeisonam ir izdevies radīt tādu dzērienu, kas nesķiet esam no šīs pasaules - sviestalus ir mazliet gāzēts un atsvaidzinošs, tas viegli garšo pēc karamelēm. Virspusē glāzi klāj putukrējumam līdzīgs kronītis un viss brūvējums gardi smaržo pēc īrisa konfektēm. Neizklausās ne diētiski, ne veselīgi, bet nopelniem bagātais pavārs apgalvo, ka arī sviestalus ir veselīgs dzēriens ar samazinātu kaloriju saturu. Otrs dzēriens, ko parkā iespējams nobaudīt saldo un cukura bagāto limonāžu vietā ir ķirbju sula - tā garšo kā svaiga, bieza, mājās spiesta ābolu sula, tikai tā gatavota no ķirbjiem.

Saldumi, kas pieejami parkā, šķiet izkāpuši pa taisno no Harija Potera grāmatām. Ne velti tie katra ēdienkartes sastāvdaļa saskaņota ar pašu Dž. K. Roulingu, Harija Potera sāgas autori, kas par atrakciju parka Wizarding World of Harry Potter restorāna ēdienkarti izteikusies ļoti pozitīvi. Parka saldumu veikalā, ko tāpat kā grāmatās dēvē par Medusdūrēm, var iegādāties jauno burvju iemīļotos saldumus - Bertija Bota Visgaršu zirnīšus (kuru starpā ir zirnīši ne tikai ar persiku, zefīru vai arbūzu, bet arī ar desiņu, zivju un piparu garšu) un leģendārās šokolādes vardes, kas izskatās kā īstas. Tāpat kā grāmatās arī parkā nopērkamo šokolādes varžu iepakojumos atrodamas slavenu burvju kartiņas, ko jaunie burvji var pievienot savai kolekcijai.

Dzērieni un veselīgi saldumi ir tikai sākums, jo parka restorānā "Trīs slotaskāti" apmeklētājiem tiek piedāvāts īsts, barojošs, bet veselīgs ēdiens - Cūkkārpas ēdienkartei atbilstošie ēdieni nāk no pamatīgās angļu virtuves, kas pasaulē velti tiek noniecināta. Restorānā iespējams nogaršot gan zivis ar frī kartupeļiem jeb tipisko fish'n'chips, gan pudiņus un ganu pīrāgu, gan arī citus pamatīgus ēdienus. Itin neviens no otrajiem ēdieniem restorānā netiek pasniegts bez porcijas svaigu, garšīgu salātu - vitamīni ir obligāta maltītes sastāvdaļa. Tā kā atrakciju parkos visbiežāk viesojas ģimenes ar bērniem, ir padomāts arī par mazajiem parka apmeklētājiem - bērniem tiek piedāvāta īpaša ēdienkarte, kur katrs ēdiens, neskatoties uz to neapšaubāmo pievilcību bērnu acīs, nesatur vairāk par 300 kalorijām porcijā.

Wizarding World of Harry Potter pieder kinostudijai Universal Studios. Galvenā parka atrakcija, protams, ir jauno burvju skola Cūkkārpa, kurā atrodami arī rekvizīti no Harija Potera filmām. Parkā apmeklētāji var doties arī uz Zonko joku bodi, Vīzliju dvīņu mīļāko veikalu, kur var iegādāties dažādas maģiskas blēņu mantas. Krodziņā Trīs slotaskāti var nogaršot sviestalu, medalu un dažādus citus gardus Harija Potera pasaules dzērienus. Parka Pūču mājā apmeklētāji var sūtīt uz mājām pastkartes, kas apzīmogotas ar īstām Cūkkārpas markām, savukārt Olivanda zižļu veikalā katrs maģijas draugs var izvēlēties sev piemērotu zizli. (Patiesībā gan zizlis izvēlas savu saimnieku.) Mazajiem apmeklētājiem visvairāk pie sirds ies Medusdūres - saldumu veikals.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ailo 02/20/2011 13:15 gribētu tur aizbraukt...tik forši...


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70933318sec.