Siera klubs organizē Siera svētkus Mežaparkā

Biedrība „Siera klubs” 18. jūnijā organizē Siera svētkus – gada lielāko, skaistāko un garšīgāko kopā sanākšanas pasākumu, un tas notiks jau desmito reizi.
Pirms 9 gadiem, Siera dienu atklājot Preiļos, biedrības valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova sacīja, ka šie svētki notiek pirmo reizi Latvijā un tie ir zvaigznēs ierakstīti. Tā bija taisnība: svētki ir izturējuši laika pārbaudi, vienmēr ir pieticis interesantu un pārsteidzošu ideju programmas veidošanā, un apmeklētāju skaits sniedzies daudzos tūkstošos.
Bijušas sacensības siera rituļu ripināšanā – kurš ātrāk, ir celti siera kalni – kurš augstāks, ir pīti siera vainagi – kurš skaistāks. Preiļos atklāts piemineklis „Siera dimants” un 6 skulptūras Latvijas izcilākajām siera šķirnēm, uzšūti 18 fantastiski tērpi – arī izcilākajiem sieriem, un notikušas skates Madonā, Ventspilī un Rīgā, ceptas pustonnīgas siera kūkas, 100 metrus gara siermaize, sieti simts un divi simti kilogramus smagi siera rituļi, izveidots 20 m2 liels siermaižu paklājs un 3 metrus augsts Rīgas tornis.
Un svētkos vienmēr ir sacīts paldies par darbu gan piena devējiem – zemniekiem, gan piena produktu ražotājiem – pārstrādes uzņēmumiem, gan patērētājiem. Ir jau arī par ko! 2002. gadā tika saražotas 10673,6 tonnas siera, bet 2010. gadā - 23000 tonnas. 2002. gadā Latvijā viens iedzīvotājs patērēja 4,1 kg siera, bet 2010. gadā kopā ar biezpienu gandrīz 12 kilogramus.
Ar ko būs pievilcīga desmitā Latvijas novadu Siera diena?
Stāsta Vanda Davidanova:
- Apaļā jubileja būs īpaša. Mēs visi iesim pa NĀKOTNES SIERU, NĀKOTNES SIERA ĒDIENU un NĀKOTNES PIENA DZĒRIENU ceļu. Notiks konkursi. Piena pārstrādes uzņēmumi, zemnieku saimniecības, individuālie siera sējēji uz svētkiem vedīs NĀKOTNES SIERUS, pavāri gatavos NĀKOTNES ĒDIENUS un DZĒRIENUS. Varbūt tādus, kurus pēc simts vai tūkstoš gadiem varēs baudīt ne tikai uz Zemes, bet arī uz Mēness vai Venēras, vai kādā jaunuzceltā pilsētā okeāna dzīlēs. Tātad tiks radītas jaunas sieru šķirnes, un žūrija vērtēs to formu, garšu un krāsu. Jāizdomā jaunas ēdienu receptes un pēc tām jāgatavo ēdieni Siera svētku apmeklētājiem. Un jākuļ vēl nebijuši kokteiļi! Zinu, ka tiek domāts par kokteili, kuru uzreiz varētu dzert 300 cilvēki… Tas nozīmē, ka NĀKOTNE tiks sasaistīta ar pārsteigumiem, jautrību, atraktivitāti, un, protams, ar labām NĀKOTNES DĀVANĀM uzvarētājiem.
Biedrība „Siera klubs”, svētku ģenerālsponsors AS „Rīgas piena kombināts”, atbalstītāji SIA „Rīgas meži”, Rīgas dome un AS „Interbaltija AG” darīs visu, lai desmitā Latvijas novadu Siera diena saaicinātu uz Mežaparku daudz apmeklētāju, lai visi gūtu patīkamas emocijas, klausoties koncertus: „Lauku muzikantus”, Nikolaju Puzikovu, Santu Zapacku un Hariju Ozolu, arī dažādas folkloras kopas un pūtēju orķestri; lai būtu garšīgi, baudot vismaz 50 sieru šķirnes, arī citus piena produktus, ēdienus un dzērienus, un lai kopumā 2011. gada 18. jūniju zvaigznes ierakstītu kā jaunu un vērtīgu lappusi gan „Siera kluba”, gan Latvijas piensaimniecības vēsturē.

Latvijas novadu desmitā Siera diena
Rīga, Mežaparks 2011.gada 18.jūnijs

Programma

Plkst. 11.00 – sāk darboties svētku Dižtirgus, spēlē pūtēju orķestris, dzied folkloras kopa.
Plkst. 12.00 – svētku atklāšana
Plkst. 12.30 – dzied grupa „Lauku muzikanti”
Plkst. 13.30 – PIRMO REIZI LATVIJĀ – konkurss NĀKOTNES SIERS. (pieteikties konkursam)
Plkst. 14.00 – dzied Nikolajs Puzikovs.
Plkst. 15.00 – Siera karaļa kroņa maiņas ceremonija
Plkst. 15.20 – spēkasievu un spēkavīru šovs siera rituļu un kluču celšanā.
Plkst. 16.00 – dzied duets Santa Zapacka un Harijs Ozols.
Plkst. 17.00 – Uz redzēšanos Rīga!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75717998sec.