Jauns pasaules rekords – 150 m garš vistas šašliks!

Jāņu ielīgošanas pasākumā 18. jūnijā Latvijas galvaspilsētā pie modes un izklaides centra „Rīga Plaza” tika izgatavots pasaulē garākais šašliks. Tā garums bija 149 m 50 cm. Rekordu fiksēja īpaša komisija, kuru vadīja slavenais aktieris Harijs Spanovskis.

„Arī mēs Jāņu dienu nolēmām sagaidīt, cepot gaļu, jo tas jau sen kļuvis par Līgo svētku tradīciju. Lai mūsu ielīgošanas pasākums būtu īsti svētki, sasniedzām jaunu pasaules rekordu, gatavojot pasaulē garāko gaļu uz iesma. Protams, pēc tam, kad rekords tika fiksēts, visi klātesošie to varēja nobaudīt,” stāsta modes un izklaides centra vadītāja Iveta Priedīte. Rekordu apstiprināja un nofilmēja īpaša komisija.

Pasākumam nedēļas laikā tika izgatavots īpašs grils no vairākām tonnām metāla. Bija nepieciešams arī speciāls iesms, kura garums bija vairāk nekā 150 m. Tas sastāvēja no 150 daļām, kuras viegli varēja apvienot vienā veselā, garum garā iesmā. Gaļas cepšanas laikā dūmus varēja redzēt jau kilometra attālumā, bet smaržu just, esot 200 m no tirdzniecības centra.

Lai rekords tiktu sasniegts, viens no lielākajiem putnu gaļas uzņēmumiem Baltijā AS „Vilniaus paukštynas” sagādāja 500 kg lieliskā vistas šašlika „Fiesta”, un sarīkoja lielāko degustāciju Baltijas valstīs – rekordlielā šašlika garšas īpašības bez maksas taču varēja novērtēt vairāki tūkstoši cilvēku!

300 kg ogles gaļas cepšanai dāvināja Latvijas uzņēmums PATA AB, bet vienreiz lietojamos traukus PRIME un degšķidrumu MAYERI – hipermārkets PRISMA.

Ielīgošanas pasākumā apmeklētājiem bija iespēja arī izmēģināt prasmi šaušanā ar loku un arbaletu, sacensties mucu ripināšanā un kvasa ātrdzeršanā un iegādāties Latvijas ražotāju un amatnieku izstrādājumus svētku tirdziņā. Savukārt modes un izklaides centra „Rīga Plaza” veikali bija sarūpējuši īpašus Līgo piedāvājumus.

Latvijā līdz šim garākais šašliks tapis pērn pie Mazā Baltezera par godu makšķerēšanas sezonas atklāšanai, tā garums bija 73,9 m. Taču iepriekšējais pasaules rekords (120 m, Karačajevas-Čerkesijas Republika, Čerkeska, 2009. g.) tika pārsniegts pavisam nesen – 12. jūnijā Kreivijas pilsētā Ivanovā, kur tapa 140 m garš šašliks. Tiesa, tā mūžs bija pavisam īss, jo jau tagad rekords pieder Latvijas galvaspilsētai Rīgai!

RĪGA PLAZA (www.rigaplaza.lv) ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā, kas apmeklētājiem atvērts kopš 2009. gada 31. marta. Tirdzniecības centrs ar 49 000 m2 lielu tirdzniecības un izklaides vietu platību atrodas pie Salu tilta, Mūkusalas un Bieķensalas ielu rajonā. Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti Eiropā populārākie modes, aksesuāru un skaistumkopšanas zīmoli, tādi kā Peek&Cloppenburg, ZARA, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Mango, Motivi, Cubus, La Senza, Evita Peroni, Douglas u.c. Izklaides iespējas piedāvā vadošais Polijas kinoteātru tīkls Multikino un izklaides centrs visai ģimenei Fantasy Park. Modes un izklaides centru pārvalda uzņēmums Euro Mall Centre Management (EMCM Baltic), kas ir viens no vadošajiem komercīpašumu pārvaldītājiem Centrālajā un Austrumeiropā ar birojiem Prāgā, Varšavā, Bratislavā un Rīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13610697sec.