Ciemakukulī aizvien augļi, tortes un konfekšu kārbas

Ciemakukuļa nešanas tradīcijas Latvijā ir dažādas. Ja vieniem šķiet pieņemami uz viesībām ierasties ar puķēm un dāvanu, tad citi vēl bez tā ņem līdzi kādus veikalā pirktus vai pašu gatavotus gardumus.

Vienīgi vajadzētu censties ar savu pārsteigumu neaizēnot namamātes vai namatēva pūliņus svētku galda sarūpēšanā, atzīst vairākas gados jaunas sievietes, kurām gan patīk doties uz viesībām, gan viesus uzņemt pašām.

Protams, ir atšķirība - ar savu ciemakukuli gatavojas ierasties uz nelielām svētku vakariņām draugu vai radu lokā, vai arī gatavojaties vārda tiešajā nozīmē paņemt līdzi bagātīgu cienastu arī uz kāzām, apaļas jubilejas svinībām utml., kurās viesu ielūdzēji jau tāpat parūpējušies par tieši šiem svētkiem atbilstošu galda klājumu.

Ja viesības ir mazākas, ciemakukulis var būt simbolisks. Līdz ar to, ka gatavošana mājās aizvadītajos gados kļuvusi krietni populārāka un dažādus gardumus pamācījušies izcept pat tie, kuri līdz tam pat nenojauta aptuveno konditorejas izstrādājumu sastāvu, tad došanās uz viesībām ar mājās tapušo saldo vai sāļo brīnumu kļuvusi populāra.

Ne mazāka loma aizvien ir dažādiem augļiem, piemēram, arbūziem, melonēm, vīnogām, zemenēm, āboliem, bumbieriem. Tāpat, ja sarunas viesību laikā noteikti raisīsies ap jubilāram pasniegtajiem - pašu gatavotajiem gardumiem, tāpat būs ko parunāt arī par augļiem no sava dārza, to vitamīnu devu konkrētajā gadalaikā un padevušos ražu.

Taču ne vienmēr ir laiks, prasmes un iespēja pašam cept cienastu vai to audzēt un noplūkt dārzā. Aizvien klasiska ciemakukuļa vērtība ir dažādi veikalā nopērkamie cepumi, tortes, konfektes, šokolāde utml. Lielākā daļa ražotāju parūpējušies, lai viņu piedāvājuma plašo klāstu papildinātu arī svētkiem piemērota un attiecīgi iesaiņota produkcija. Piemēram, par klasisku vērtību gadu gaitā kļuvusi saldumu ražotāju “Laima”, “Staburadze” produkcija, kas nemitīgi tiek papildināta ar jaunumiem. Tieši tāpat, kā viegli raisās sarunas par pašu gatavotajiem saldumiem vai audzētajiem augļiem, viesi labprāt apspriež tortes “Cielaviņa” nemainīgi labās garšas īpašības vai konfekšu, zefīra, marmelādes, dražeju kārbas u.c. saldumu dizainu un saturu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28992796sec.