Atraktīvus šovus «Riga Food 2011» piedāvās Latvijas labākie bārmeņi

Uz dzīvas uguns gatavoti kokteiļi, atraktīvi ziemīgos tērpos ģērbušies bārmeņi, lidojošas glāzes, šeikeri un dzērieniem pildītas pudeles – tas tiešām ir jāredz! Starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2011” laikā 9. un 10. septembrī Latvijas Bārmeņu federācija pirmoreiz Latvijā rīkos karsto kokteiļu pagatavošanas konkursu, kā arī bārmeņu sacensības “flair” kategorijā.

“Ziemas kokteilis”

Lai radītu jaunus, oriģinālus un interesantus karstos kokteiļus, Latvijas Bārmeņu Federācija un “SPI Distribution” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 rīko bārmeņu konkursu “Ziemas kokteilis”.

“Bārmeņi jau tagad gatavojas bargajai ziemai, pludmales čības un spirdzinošos dzērienus nomainot ar sildošiem dzērieniem un siltām zeķēm. Zinot bārmeņu radošo pieeju savam darbam, karsto kokteiļu konkurss būs gan izaicinājums dalībniekiem, gan neaizmirstams šovs ikvienam skatītājam,” stāsta Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms.

Konkursantu pagatavojamajam kokteilim ir jābūt pašizdomātam un oriģinālam. Maksimāli pieļaujamais alkoholisko ingredientu skaits kokteilī nedrīkst pārsniegt 4, ieskaitot šļakstus un pilienus. Kokteiļa obligātā sastāvdaļa ir “Rīgas melnais balzams” vai “Rīgas melnais upeņu balzams”. Dalībniekiem atļauts pielietot jebkādas karsēšanas vai sildīšanas metodes, pat atklātu uguni!

Konkursa dalībniekiem jārūpējas arī par īpašu uzstāšanās tērpu, kas piedien rudens/ziemas sezonai. Lai uzstāšanās būtu interesantāka un atraktīvāka, konkursa dalībnieki savu vizuālo tēlu var papildināt ar “pižikiem”, cepurēm, šallēm, kažokiem un pat slēpošanas inventāru. Kokteiļu pagatavošanai uz skatuves katram konkursa dalībniekam atvēlētas 10 minūtes.

Konkursa Degustācijas žūrija vērtēs kokteiļa smaržu, garšu, pēcgaršu, ārējo izskatu un dekoru, viens žūrijas loceklis vērtēs izvēlētās karsēšanas vai sildīšanas metodes oriģinalitāti, praktiskumu un drošību, savukārt Tēla žūrija vērtēs dalībnieku skatuvisko tēlu.

“De Kuyper Flair Latvia Cup 2011”

10. septembrī Ķīpsalā Latvijas Bārmeņu Federācija sadarbībā ar SIA “Prike Latvija” un BT 1 rīkos bārmeņu sacensības „De Kuyper Latvia Cup 2011”, kurā tiks noskaidrots Latvijas labākais bārmenis kategorijā Flair jeb fleiringā (flairing), kas ir virtuoza pudeļu, šeikeru, glāžu un citu bāra priekšmetu izmantošana kokteiļu pagatavošanā, lai radītu šo procesu interesantāku, aizraujošāku un baudāmāku skatītājiem. Fleiringa šovam un sacensībām bārmeņi gatavojas mēnešus un pat gadus, jo tā ir meistarība un talants, kas nav izkopjams vienā dienā.

Konkursa dalībniekiem piecu minūšu laikā būs jāpagatavo divi kokteiļi – “Sex on the Beach”, izmantojot working flair tehniku, un “Apple Martini”, izmantojot exhibition flair tehniku. Bārmeņu darbu vērtēs kompetenta žūrija, ņemot vērā darba sarežģītību, dažādību, oriģinalitāti, tehnisko izpildījumu, pludenumu un skatuves tēlu.

Bārmeņi konkursiem vēl var pieteikties līdz 6. septembrim Latvijas Bārmeņu federācijā nosūtot dalībnieku anketas (www.bartender.lv).

Konkurss “Ziemas kokteilis” Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 9.septembrī plkst.13.00, savukārt bārmeņu sacensības fleiringā – 10. septembrī plkst. 13.00

Kā zināms, 16. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2011” notiks no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Vairāk: www.rigafood.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4587431sec.