Rīgas zinātnieki izgudrojuši dabīgu, veselībai nekaitīgu enerģijas dzērienu

Šodien, 2012. gada 12. jūlijā Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūta zinātnieki prezentēs sabiedrībai dabīgu, veselībai nekaitīgu enerģijas dzērienu "Don't sleep" no ābolu sulas un augu ekstraktiem.

Mūsdienu cilvēks ne vienmēr spēj ievērot veselīga dzīves veida principus. Mēs ēdam ātrās uzkodas, nepietiekoši guļam, par maz kustamies, reizēm ir problēmas arī darbā. Nomākts garastāvoklis un nogurums, ir labi pazīstams dažāda vecuma cilvēkiem.

Šajos gadījumos uzreiz nāk prātā doma par "dopingu" kafiju vai citu kofeīnu saturošu dzērienu. Īpašu popularitāti ir ieguvuši tā saucamie enerģētiskie dzērieni ar augstu kofeīna, guarānas, kā arī cukura un glikozes saturu. Pēdējos gados ir parādījušies zinātnieku un ārstu ziņojumu par nekontrolētu kofeīnu saturošu enerģijas dzērienu lietošanu, kas palielina sirds- asinsvadu sistēmas un cukura diabēta saslimšanas risku. Tādēļ daudzās valstīs tiek ieviesti pasākumi klasisko enerģijas dzērienu ierobežošanai.

Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūta zinātnieki ir izstrādājuši oriģinālu tonizējošo dzērienu "Don't sleep", kas nesatur kofeīnu un cukuru. Vēlreiz jāuzsver, ka veselības saglabāšana noteikumi ir sabalansēts uzturs, pilnvērtīgs miegs, bet enerģētiskie dzērieni lietojami epizodiski.

"Don't sleep" sastāvā ir augu ekstrakti ar antioksidatīvu, adaptogēnu un tonizējošu darbību. Tiem piemīt arī vispār spēcinoša iedarbība, tie nerada atkarību. Tomēr, "Don't sleep" kā visus tonizējošos dzērienus jālieto devā, kas nepārsniedz ražotāja ieteicamo devu.

Bioloģiskā iedarbība: "Don't sleep" palīdz novērst nogurumu, miegainību, kā arī nodrošina mundrumu un spēju veikt dažādas aktivitātes.

Sastāvs: ābolu sulas koncentrāts, ērkšķainā vīteņauga Tribulus terrestris ekstrakts, citronliānas ekstrakts, zeltasaknes ekstrakts, askorbīnskābe, ūdens, konservanti: nātrija benzoāts, kālija sorbāts, saldinātājs: sukraloze, skābe: citronskābe.

Lietošana: ieteicams lietot 1 devu (50 ml) diennaktī.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5529201sec.