5 gardas uzkodas, kas jānobauda katram pasaules apceļotājam

Lai gan daudzi tūristi priekšroku dod pirmšķirīgiem restorāniem pasaules metropolēs, bodītēs uz ielas stūra nopērkamas, tradicionālas uzkodas visbiežāk ir ne tikai izdevīgs veids, kā ieturēties tiem, kas steidzas visvairāk, bet kļūst arī par gana garšīgu, kulturālu piedzīvojumu.

Takoyaki (Osaka, Japāna)

Golfa bumbiņas lieluma uzkodas ar astoņkāju pildījumu jeb "takoyaki" ir klasiska "ātrā" maltīte Japānā. Tās gatavo no kviešu miltu mīklas, vārot īpašās veidnēs, lai radītu raksturīgo apaļo formu. Nelielo gardumu pilda ar maltiem astoņkājiem, japāņu virtuvei raksturīgo tempuru, marinētu ingveru un lokiem, pirms pasniegšanas apslakot ar okonomi mērci.

Labākā vieta, kur baudīt "takoyaki", ir sarkano lukturu rajons Juso Osakas ziemeļos – uzkoda esot radusies tieši šeit.

Crêpes (Bretaņa, Francija)

Visā pasaulē pazīstamās, "autentiskās franču plānās pankūkas" parasti tiek gatavotas no kviešu (crêpes de Froment) vai griķu miltiem (galette). To recepte cēlusies valsts ziemeļrietumos – Bretaņā, taču mūsdienās visā Francijā iespējams nesteidzīgi baudīt gan saldās "crêpes" ar svaigiem augļiem, gan sātīgas ēdiena variācijas ar dažāda veida gaļas un siera pildījumiem. Piemēram, "Fleur de Blé Noir crêperie" iespējams apgūt šo pankūku pagatavošanas mākslu, pēcāk palutinot sevi ar rezultātu.

Empanadas (Buenosairesa, Argentīna)

"Empanadas" ir ar gaļu, sieru vai dārzeņiem pildīti, cepti pīrādziņi – tos parasti bauda, vienkārši turot rokās. Vietējie ļaudis runā, ka restorānā "El Sanjuanino" Buenosairesā tiek pasniegtas vienas no labākajām "empanadas".

Tamale (Klārksdeila, Misisipi štats, ASV)

Pastāv neskaitāmas leģendas par "tamale" izcelsmi – ēdiena receptes pirmavotu saista gan ar tā sauktā ASV – Meksikas kara laiku, gan ar Amerikas pirmiedzīvotājiem.

Tradicionāli tas top no vārītas cūkgaļas (sastopamas variācijas arī ar liellopa vai tītara gaļu) un kukurūzas masas, kas tiek ietīta kukurūzas "miziņā", pēcāk visu saišķīti vārot uz lēnas uguns.

Lai gan "tamales" ir ļoti izplatītas Latīņamerikā, ASV dienvidu štati (jo īpaši - Misisipi) uzskatāmi par lieliski piemērotu galamērķi, lai baudītu šo maltīti.

Svaigas garneles (Oslo, Norvēģija)

Svaigas garneles Oslo vislabāk baudīt kādā zvejas ostas ēstuvē – noteikti saņemsiet ne vien gardas, vienmēr svaigas jūras veltes, bet arī krietnu devu Ziemeļjūras piekrastes dāvātās, dzīvinošās gaisotnes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46426702sec.