Franču restorānā Tokijā piedāvā "dubļu ēdienkarti"

Ja jūs bieži vajā ziņkāre par restorānā pasniegtā ēdiena sastāvdaļām, var nākties atzīt, ka reizēm tomēr labāk izbaudīt maltīti, neuzdodot liekus jautājumus.

Kāds visai dārgs franču restorāns Tokijā pasniedz vairākus smalkus ēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir... dubļi.

Kā vēsta Japānas ziņu tīmekļa vietne Rocketnews42, īpašā melnzeme, kas iegūta Kanumā Točigi prefektūrā, vairākkārt tikusi testēta laboratorijās, lai pārliecinātos par unikālās sastāvdaļas atbilstību sanitārajām prasībām. Taču tā tomēr ir zeme – sastāvdaļa, kuras nokļūšanu ēdienā lielākajā daļā gadījumu pavāri cenšas nepieļaut.

Pretēji ierastajam rīkojas Tošio Tanabe, restorāna "Not Ne Quittes Pas" šefpavārs – pēc panākumiem augsta līmeņa pavārmākslas konkursā, debitējot ar dubļu mērci, viņš guvis iedvesmu veselas dubļu maltīšu ēdienkartes radīšanai.

Tanabes piedāvātie ēdieni sastāv no vietējā apkaimē iegūtajiem "jūras un sauszemes minerāliem".

Šķiroties no aptuveni 115 ASV dolāriem, restorāna apmeklētāji sākotnēji var nobaudīt ķīseļveida dubļu zupu ar melnajām trifelēm

Pirmais ēdiens? Jūs uzminējāt – vēl vairāk dubļu, šoreiz dārzeņu salātos kopā ar baklažāniem, tomātiem un rāceņiem.

Galvenā maltīte sastāv no ēdamgliemenēm, dubļu risoto, tvaicētas zivs filejas un diždadža saknes. Gastronomiskās izvirtības noslēdzas ar dubļu saldējumu un dubļu-piparmētru tēju, kas vizuāli gluži vienkārši atgādina dubļainu ūdeni.

Lai gan dubļi pavārmākslā netiek uzskatīta par pašu jaunāko tendenci, pilnas ēdienkartes radīšana, kā galveno izmantojot šo sastāvdaļu, uzskatāma par vēl neredzētu vēsmu.

Taču, šķiet, ka Tanabes veikums nebūt nav peļams – kāds reportieris, kurš uzdrošinājās nobaudīt "dubļainos ēdienus", atzinis: "Zemes piegarša bija tik minimāla, ka maltītes laikā biju jau aizmirsis par šo sastāvdaļu."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.67476487sec.