Foto: Colesvillenursery.com
Autors: Mārtiņš Švarcs
Avots: News.com.au/BalticTravelnews.com
Ja jūs bieži vajā ziņkāre par restorānā pasniegtā ēdiena sastāvdaļām, var nākties atzīt, ka reizēm tomēr labāk izbaudīt maltīti, neuzdodot liekus jautājumus.
Kāds visai dārgs franču restorāns Tokijā pasniedz vairākus smalkus ēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir... dubļi.
Reklāma
Kā vēsta Japānas ziņu tīmekļa vietne Rocketnews42, īpašā melnzeme, kas iegūta Kanumā Točigi prefektūrā, vairākkārt tikusi testēta laboratorijās, lai pārliecinātos par unikālās sastāvdaļas atbilstību sanitārajām prasībām. Taču tā tomēr ir zeme – sastāvdaļa, kuras nokļūšanu ēdienā lielākajā daļā gadījumu pavāri cenšas nepieļaut.
Pretēji ierastajam rīkojas Tošio Tanabe, restorāna "Not Ne Quittes Pas" šefpavārs – pēc panākumiem augsta līmeņa pavārmākslas konkursā, debitējot ar dubļu mērci, viņš guvis iedvesmu veselas dubļu maltīšu ēdienkartes radīšanai.
Tanabes piedāvātie ēdieni sastāv no vietējā apkaimē iegūtajiem "jūras un sauszemes minerāliem".
Šķiroties no aptuveni 115 ASV dolāriem, restorāna apmeklētāji sākotnēji var nobaudīt ķīseļveida dubļu zupu ar melnajām trifelēm
Pirmais ēdiens? Jūs uzminējāt – vēl vairāk dubļu, šoreiz dārzeņu salātos kopā ar baklažāniem, tomātiem un rāceņiem.
Galvenā maltīte sastāv no ēdamgliemenēm, dubļu risoto, tvaicētas zivs filejas un diždadža saknes. Gastronomiskās izvirtības noslēdzas ar dubļu saldējumu un dubļu-piparmētru tēju, kas vizuāli gluži vienkārši atgādina dubļainu ūdeni.
Lai gan dubļi pavārmākslā netiek uzskatīta par pašu jaunāko tendenci, pilnas ēdienkartes radīšana, kā galveno izmantojot šo sastāvdaļu, uzskatāma par vēl neredzētu vēsmu.
Taču, šķiet, ka Tanabes veikums nebūt nav peļams – kāds reportieris, kurš uzdrošinājās nobaudīt "dubļainos ēdienus", atzinis: "Zemes piegarša bija tik minimāla, ka maltītes laikā biju jau aizmirsis par šo sastāvdaļu."
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.