Bistro un konditoreja Silva Jelgavā par ābolu izmantošanu ēdienu gatavošanā

Ir sācies ābolu laiks, kad bērni steidz baudīt svaigos ābolus, saimnieces gatavo ābolu krājumus ziemai, bet ēdināšanas uzņēmumi papildina savas ēdienkartes ar ēdieniem, kuru sastāvā ir āboli. Bistro Silva Jelgavā vadītāja Sandra Blūmane dalās informācijā par ēdieniem, kuros izmanto ābolus - lai, jums lasītāji, vairāk ideju savu kulināro prasmju papildināšanai.


Foto: Blog.mydot.com

"Bistro un konditorejā Silva āboli visbiežāk tiek izmantoti desertos, bet protams, tie ir lieliska sastāvdaļa arī salātos, pankūkās, konditorejas izstrādājumos, kā arī pie gaļas ēdieniem. Āboli lieliski iederas dārzeņu salātos, tādos kā "Rudens salāti" kopā ar svaigiem kāpostiem un puraviem, vieglajos "Vitamīnu  siera salātos", kur kopā ar āboliem ir siers, tomāti un sīpoli, kā arī klasiskos piedevu salātiņos kopā ar burkāniem, bietītēm vai ar ķirbjiem. Iecienītākie ābolu deserti ir "Ābolu deserts ar zemeņu mērci", rupjmaizes kārtojums ar ābolu biezeni "Gardums", "Ābolu krēms ar vaniļas mērci", kā arī "Cepts ābols ar kanēli un saldo krējumu". Krāsnī cepts ābols ar brūkleņu mērcīti ir kā viena no daudzajām piedevām arī Jelgavas īpašajam ēdienam "Hercoga bura", un, ko nevar ar aci pamanīt, bet ar garšas kārpiņām noteikti var sagaršot – viena no gaļas marinādes sastāvdaļām šeit ir kreptīga ābolu sula. Šo sātīgo un gardo pamatēdienu mūsu bistro piedāvājam piektdienās, sestdienās, kā arī svētku dienās. Arī Jelgavas īpašajā desertā "Šarlotes skūpsts" neiztikt bez āboliem – ābolu sulas putotā želeja ir viena no gaisīgākajām deserta kārtām, bet ābolu biezenis duetā ar smiltsērkšķu sulu veido ļoti gardu deserta mērcīti," informē Sandra Blūmane.


Foto: Bistro Silva

Bistro Silva vadītāja turpina: "Āboli lieliski iederas dažādos konditorejas izstrādājumos – kas var būt labāks par ābolu – krējuma plātsmaizi. Ja nu vienīgi mūsu aromātiskais, netradicionālais un klientu ļoti iemīļotais kliņģeris ar āboliem, banāniem un brūklenēm, un vēl balto šokolādīti pāri pa virsu.... īsts gardums! Ja kliņģeris tomēr vairāk iederas pie svinīgākiem dzīves gadījumiem, tad ikdienā noteikti lieliski iederas dažādas smalkmaizītes, tādas kā "Ābolu-kanēļa maizīte", kārtainās mīklas "Ābolu kabatiņa", vai "Vecmāmiņas ābolkūka". Savukārt, banketos iecienīti rudens sezonas ēdieni ar ābolu piedalīšanos ir salāti "Liesma" (kūpināta vistiņa,  āboli, vīnogas, valrieksti, seleriju kāti), Vistu akniņu salātu variācijas, dažādi gaļas ēdieni ar ābolu pildījumu vai piedevām un desertā - cepti āboli ar saldējumu."

Vairāk informācijas interneta vietnē www.bistrosilva.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43227601sec.