Amerikānis izgudro, iespējams, šķebinošāko kafiju pasaulē

Viens no pasaulē dārgākajiem kafijas paveidiem – civetkaķu izkārnījumu kafija jeb Kopi luwak – nāk no Indonēzijas. Tā tiek gatavota, izmantojot dzīvnieku gremošanas traktā pabijušas kafijas pupiņas.

Nesen Taizemē izgudrota arī "Melnā ziloņkaula kafija", kura, kā var spriest pēc nosaukuma, top no ziloņu izkārnījumos atrastām kafijas pupiņām.

Taču nu kādam amerikānim izdevies radīt vēl šķebinošāku produktu. Netālu no Portlendas Oregonas štatā dzīvojošais Rendijs Goldmens atklāti stāsta, kā garšo kafija, kas gatavota no pupiņām, kuras reiz pabijušas viņa gremošanas sistēmā. Tieši tā, viņš izgudrojis no cilvēka fekālijām gatavotu kafiju.

Lai cik neiedomājami tas nešķistu, par Goldmena radīto kafijas paveidu jau interesējušies itin ievērojams skaits cilvēku. Pēc jaunā produkta reklamēšanas sludinājumu vietnē Craigslist.com vīrietis drīz vien atskārtis, ka pieprasījums pārsniedz viņa sniegto piedāvājumu.

Tomēr, par laimi, vairāki kafijas cienītāji savos interneta blogos drīz vien dokumentēja jaunā dzēriena tapšanas procesu, kā arī aprakstīja tā garšas īpašības, kas, viņuprāt, neļauj to ierindot pasaules labāko kafijas dzērienu vidū. Šādam spriedumam piekrīt arī pats Goldmens, kurš nenoliedz, ka izkārnījumu kafija vairāk saistīta ar tās tapšanas procesa novitāti nevis garšu.

"Es nedomāju, ka tam ir kāda saistība ar garšu, tomēr redzot civetkaķu kafijas pārdošanas apjomus, nospriedu, ka patērētājs ir gatavs dzert mēslus. Lai nu tā būtu," viņš atzīst.

Goldmens piebilst, ka aptuveni 40 cilvēki ar nepacietību gaida iespēju nomēģināt viņa radītā dzēriena nākamo partiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83704615sec.