Maltīte drosmīgajiem: 7 neparasti un, iespējams, šķebinoši pasaules ēdieni

Dzīve pavisam noteikti ir pārāk īsa, lai pieturētos pie vienveidīgas ēdienkartes. Taču vai jūs uzdrīkstētos baudīt tauriņu kūniņām pildītu sieru vai trīs gadus puvušas zivis?

Lūk, dažas maltītes tiem ceļotājiem, kuri sevi uzskata par pārgalvjiem arī pie pusdienu galda.

Prahoka – Kambodža

Kur teikts, ka jāēd pēc iespējas svaigākas zivis? Šis khmeru tradicionālais ēdiens, kurš tiek dēvēts par prahoku, būtībā ir trīs gadus puvušas zivis. Kamēr gaidīsiet savu porciju, varat paviesoties leģendārajā Angkorvatas templī.

Dzīvas čūskas sirds – Vjetnama

Mēdz teikt, ka francūži gatavi nobaudīt teju jebko, tomēr šķiet, ka šim kumosam pat drosmīgākie ēdāji būtu spiesti gatavoties gadiem ilgi. Dodieties uz Hanoju, lai nogaršotu vēl pukstošu čūskas sirdi, kura tiek pasniegta rietumniekiem itin grūti pieņemamā manierē.

Case Marzu – Sardīnija, Itālija

Lai sasniegtu pareizo fermentācijas stadiju, kas tuva trūdēšanai, viena Case Marzu šķirnes siera rituļa tapšanas procesā piedalās tūkstošiem kūniņu, kuras palīdz samazināt tauku saturu produktā.

Cepta jūras cūciņa – Peru/Bolīvija/Kolumbija

Rietumos itin iecienītais mājdzīvnieks, kurš Dienvidamerikas zemēs tiek dēvēts arī par cuy, tiek atzīts par gardu esam. Delikatešu cienītāji to pielīdzina truša gaļai, un tā satur daudz olbaltumvielu, bet maz tauku un holesterīna.

Haggis – Lankašīra, Lielbritānija

Šī tradicionālā skotu ēdiena izcelsme tiek apspriesta itin bieži. Kurš gan būtu domājis, ka aitas kuņģī vārīta sirds, aknas un plaušas garšo tik lieliski?

Escamoles – Meksika

Liometopum ģints skudru kūniņu masu jeb escamoles konsistences ziņā bieži pielīdzina visparastākajam biezpienam. Ēdiens, kurš nereti tiek dēvēts arī par "skudru kaviāru", ir kvalitatīvs olbaltumvielu un ogļhidrātu avots. Tam piemīt maiga, sviestaina, riekstiem līdzīga garša.

Gadsimta olas – Ķīna

"Gadsimta olas" (arī "tūkstošgades olas" jeb pidan) (attēlā) ir paipalu, pīļu vai vistu olas, kuras vairākus mēnešus glabātas pelnu, māla un sāls maisījumā. Šajā procesā olu baltumi pārvēršas želejveidīgā biezenī, savukārt dzeltenumi iegūst zaļganu nokrāsu. Gatavas "gadsimta olas" izdala spēcīgu sēra un amonjaka smaku, un tām ir īpaši izteikta, bagātīga garša.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13044596sec.