Īpaši asa burgera dēļ ēstuves klienti nonāk slimnīcā

Kādā Braitonas ēstuvē nopērkams burgers nodēvēts par asāko Lielbritānijā pēc tam, kad pēc īpaši asā ēdiena baudīšanas pieci cilvēki nokļuvuši slimnīcā.

Niks Gambardela, kura restorānā tiek pasniegts "superasais" "XXX Hot Chilli Burger", saviem klientiem, kuriem jābūt vecākiem par 18 gadiem, pirms apkalpošanas lūdz ar parakstu apliecināt, ka viņi apzinās iespējamās sekas pēc maltītes ieturēšanas.

Ēdiens satur piri-piri piparu koncentrāta mērci, kuras asums pēc Skovila skalas mērāms 9,2 miljonos vienību. Salīdzinājumam – parasta čili pipara asums izsakāms dažos tūkstošos Skovila vienību.

Vienā gadījumā pēc "bīstamā burgera" notiesāšanas kāds vīrietis nogādāts slimnīcā ar plīsumu gremošanas traktā, savukārt vēl četri cietuši no smagām alerģiskām reakcijām.

"Esmu pārsteigts, ka man atļauj to tirgot. Tiesa gan, klienti uz to ir kā uzburti," atklāj restorāna "Burger Off" īpašnieks. Viņš gan atzīst, ka pats nav uzdrošinājies nomēģināt savu darinājumu. "Kā ēdināšanas sfēras uzņēmējs es vienmēr uzņemos atbildību par pasniegto ēdienu, taču, ja klienti vēlas ko īpaši asu, man ir tiesības viņiem to sniegt. [..] Kādēļ viņi to ēd, es nezinu – vienmēr paskaidroju, ka tas ir neiedomājami ass, un brīdinu par iespējamajām sekām," viņš piebilst.

Līdz šim no 3 000 drosminieku īpaši aso maltīti, kas maksā nepilnus piecus eiro, līdz galam pieveikuši vien 59. Kā atzīst Gambardela, burgera ēdāji izmanto visdažādākās metodes, cīnoties ar tā izraisītajiem "blakusefektiem" – izģērbjas pliki, lūdz žēlastību, dauza logus un cenšas iztukšot kuņģa saturu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48495293sec.