Kafijas eksperts pieveic 21 000 kilometru perfektā dzēriena meklējumos

36 gadus vecajam Donam Dvaitam, strādājot Lielbritānijas uzņēmumā "Taylors of Harrogate", darba devēja uzdevumā bijusi vienreizēja iespēja apceļot teju pusi pasaules, lai uzmeklētu sastāvdaļas perfektajai tasītei kafijas.

Dvaits, kurš sava visai apskaužamā komandējuma ietvaros kopumā mērojis 21 000 kilometru garu ceļu, nu atgriezies mājās, lai pavēstītu, kādas sastāvdaļas nepieciešamas pasaulē gardākās kafijas pagatavošanai. "Tas patiesi bija mans mūža ceļojums," viņš atzīst.

Kā izrādās, pašas labākās kafijas pupiņas Dvaitam izdevies uzmeklēt Njeri reģionā Kenijā. Pēcāk viņš pupiņas nogādājis Francijas Alpos, kur tās tika grauzdētas 3 842 metru augstumā virs jūras līmeņa – tā, lai process noritētu pie zemākas ūdens vārīšanās temperatūras. Nākamais solis ietvēra lidojumu uz Somijas Ilitornio provinci – idilliskiem, nomaļiem plašumiem Lapzemē aiz Polārā loka, kur dzīvo vien divi cilvēki uz kvadrātkilometru. Šeit Dvaits apmeklēja īpaši aizsargātus avotus, kuros, kā tiek uzskatīts, atrodams pasaulē tīrākais ūdens – tas slavens ar neparasti zemu minerālu, jo īpaši – magnija un kalcija – saturu un unikālu, mīkstu garšu.

Atgriežoties Lielbritānijā, Dvaits apciemoja vienu no "laimīgākajām govīm Lielbritānijā" vārdā Šanti, kas "audzināta" pēc hinduistu tradīcijām un nākusi no "The Beatles" leģendai Džordžam Harisonam piederoša ganāmpulka. Pēc tam kafijas pupiņu malšana tika uzticēta "Taylors of Harrogate" tehniķim Džeimijam Trībijam, bet noslēdzošajā degustācijā, piedaloties nejauši izvēlētiem ļaudīm, dzēriens tika atzīts par teicamu esam.

"Dievinu krūzi labas kafijas, un šis patiesi ir īpašs dzēriens. Tam ir ļoti izteiksmīga garša, un, noklausoties tā tapšanas stāstu, kļūst skaidrs, kādēļ tā," tā Dvaita radīto kafiju komentējis viens no degustatoriem Harijs Volšs.

Tikmēr pats Dvaits atzīst: "Kafijas nozare patlaban piedzīvo strauju izaugsmi. Aizvien vairāk cilvēku rada augsti kvalitatīvu kafiju, un lielu popularitāti iemanto dzērieni ar unikālām, ekskluzīvām garšām."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52684593sec.