Konjaku karalis «LOUIS XIII» atzīmē 140 gadu jubileju ar izbraucienu Baltijas jūrā

Atzīmējot ekskluzīvā franču konjaka ''LOUIS XIII'', kas radīts 1874. gadā, 140. gadskārtu, Latvijā ieradies zīmola vēstnieks Artems Šahnazarovs, lai iepazīstinātu ar vairāk nekā divus tūkstošus eiro vērto dzērienu, kas pieejams arī Latvijā. ''LOUIS XIII'' jubilejas gadā īpaši viesojas ostas pilsētās visā pasaulē, tādējādi uzsverot, ka gan konjaks, gan jūras transports ir izsmalcināta ceļojuma neatņemamas sastāvdaļas.

''Rīdzinieki ir priviliģēti dzīvot pie jūras!''

''Tāpat kā pirms gadsimta, tā arī šodien – ''LOUIS XIII'' elitārais konjaks ir nemainīgs augstākā statusa un dzīvesstila simbols ''mākslai dzīvot franciski''. Līdz ar to dzērienam piedien ekskluzīvs baudīšanas veids, piemēram, izbraucienos jūrā. Arī jums, rīdziniekiem, tāda vieta ir – Baltijas jūra – privilēģija malkot karaļu cienīgo dzērienu atpūtā uz ūdens,'' uzsver Artems Šahnazarovs, pirmais Krievijā un viens no nedaudzajiem šādiem vēstniekiem pasaulē, ko konjaku nams ''Rémy Martin'' ir pagodinājis prezentēt premium konjaku ''LOUIS XIII''.

Konjaks ir kļuvis par neatņemamu kompanjonu nozīmīgākajos jahtu pasākumos. Tāpēc ''LOUIS XIII'' jubileja tika atzīmēta Jūrmalā ar luksus klases buru katamarāna izbraucienu Baltijas jūrā. Savukārt pasaulē tie ir tik slaveni pasākumi kā viena no lielākajām izstādēm ''Monaco Yacht Show'', ''LOUIS XIII Hainan Sailing Race'' sacensības Ķīnā, ''Loro Piana Regatta'' regate Britu Virdžīnu salās. ''Turklāt ''LOUIS XIII'' ir kļuvis par uzvaras garšu, iemūžinot vēsturiskus sasniegumus, piemēram, 1951. gadā Vinstons Čērčils tieši ar šo dzērienu atzīmēja uzvaru vēlēšanās, 1984. gadā tas bija liecinieks ''Concorde'' lidojumam divkārt pārsniedzot skaņas ātrumu,'' papildina zīmola vēstnieks.

Karaļu cienīga māksla dzīvot

Konjaks – godāts par augstvērtīgāko no vīnogām iegūstamo dzērienu, pēc starptautiskas vienošanās tiek ražots tikai vienā vietā pasaulē – Konjakas reģionā Francijā. Nosaukums ''LOUIS XIII'' tika piešķirts par godu Francijas karalim Luijam XIII, kura valdīšanas laikā ''Rémy Martin'' ģimene ieguva īpašumā leģendāro zemi un rezidenci Konjakā. Monarhs bija tas, kurš paziņoja pasaulei par to, ka ir dzimusi pilnīgi jauna alkohola kategorija, radīta no visizcilākajiem ''eaux-de-vie'' (dzīvības ūdens (fr.)), - konjaks.

Ekskluzīvā konjaka ''LOUIS XIII'' pagatavošanā tiek izmantoti 1200 ''eaux-de-vie'', kuri ir noturēti mucās no 40 līdz pat 100 gadiem. ''LOUIS XIII'' konjaks tiek radīts no vīnogām, kas tiek novāktas tikai ''Grand Champagne'' apgabalā – labākajā no sešiem Konjakas reģioniem, kas ir slavens ar savām unikālajām kaļķakmens augsnēm. Kā skaidro zīmola vēstnieks, šis konjaks ir ''Rémy Martin'' paaudžu radīts ''gadsimts glāzē'' – vienīgais pasaulē ar tik senu vēsturi un tradīciju mantojumu, turklāt arī Latvijas tirgū tas ir pašas augstākās kvalitātes dzēriens, kas pieejams gan tirdzniecībā, gan izsmalcinātākajos restorānos kā ''36. līnija'', ''Giardino'', ''Suite Restaurant'', ''SV International Jūrmala'', ''Tiffany'' un citi.

Roku darbs sīkākajās detaļās

Ievērības cienīgas ir arī kolekcionāru iecienītās ''LOUIS XIII''  kristāla karafes – roku darbs ar 11 meistaru ieguldījumu. Tās prototips ir 1850. gadā kaujas laukā atrasta, ar heraldiskām lilijām rotāta metāla blašķe. Kopš 1936. gada  karafe tiek dekorēta ar 24 karātu apzeltītu kristālu. Katrai konjaka karafei ir savs numurs un pase, kas apliecina tās oriģinalitāti.

Par SPI Distribution (Latvia)

Vairumtirdzniecības uzņēmums ''SPI Distribution (Latvia)'' kā lielākais alkoholisko dzērienu izplatītājs Latvijā saviem klientiem piedāvā vadošo dzērienu zīmolus. Savā izplatīšanas tīklā uzņēmums piedāvā gan Latvijā ražotus, gan importētus dzērienus, tostarp ekskluzīvo konjaku ''LOUIS XIII de Rémy Martin''.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.38695884sec.