Tiks noteikts «Latvijas atzītākais medus 2014»

Izstādē ''Riga Food 2014'' Ķīpsalā tiks apbalvoti konkursa ''Latvijas atzītākais medus 2014'' laureāti. Kuri šogad tie būs? Aicinām arī tevi tos noteikt 30. augustā Jelgavā- Vispārējos Latvijas Piena, maizes un medus svētkos!

''Vēlā un vēsā pavasara dēļ medus ievākums šogad ir sliktāks nekā citos gados, tomēr tas nav šķērslis, lai Latvijas biškopji centīgi strādātu- atlasītu izcilāko medu un nodotu jūsu vērtējumam! Aicinu ikvienu medus cienītāju uz Jelgavu, lai kopīgi noskaidrotu šī gada atzītāko medu,'' stāsta Latvijas Biškopības biedrības (LBB) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze un piebilst: ''Arī šogad ēdāji bez garda un kvalitatīva medus nepaliks!''

Konkursa ''Latvijas atzītākais medus 2014'' laureāti tiks noteikti Vispārējos Latvijas Piena, maizes un medus svētkos, kad medus tiks nodots izgaršošanai svētku apmeklētājiem. Tātad par žūrijas locekli var kļūt ikviens interesents, kurš pēc visu medus paraugu degustācijas nobalsos par, viņaprāt, labāko un gardāko medu. Plānots, ka žūrijas ādā iejutīsies apmēram 1000 medus garšotāju. Medus, kas iegūs visvairāk balsu, kļūs par ''Latvijas atzītāko medu 2014''.

Konkursa “''Latvijas atzītākais medus'' mērķis ir popularizēt medu, tā daudzveidību un veselīgu dzīvesveidu, iepazīstināt patērētājus ar Latvijā ievāktām medus šķirnēm, kā arī noskaidrot atzītāko medus šķirni.

Balvas un apbalvošana

Konkursa laureāti tiks apbalvoti 4. septembrī Ķīpsalā uzreiz pēc izstādes ''Riga Food 2014'' oficiālās atklāšanas ceremonijas. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems izstādes ''Riga Food 2014'' medaļas un dāvanas no LBB. Visi konkursa dalībnieki saņems ziedputekšņu analīzes rezultātus, kā arī atzinības rakstus par dalību konkursā.

Vēl var pieteikties!

Biškopji konkursam vēl var pieteikties līdz 15. augustam, iesniedzot pieteikumu un sešus litrus lejama, nekristalizēta medus LBB birojā (adrese: Jelgavā, Rīgas ielā 67). Konkursam iesniegtais medus tiks izmantots medus ziedputekšņu analīžu veikšanai un medus popularizēšanas pasākumos. Ar konkursa nolikumu var iepazīties: www.strops.lv vai www.rigafood.lv.

''Latvijas atzītākais medus 2013''

Pērn par pircēju mīlētāko medu kļuva un pirmo vietu ieguva biškopja Jāņa Vainovska liepu-meža ziedu medus, savukārt otro vietu – z/s ''Dzintari'' biškopja Igora Ignatjeva meža ziedu medus. Trešo vietu ieguva SIA ''Deiva'' dažādu ziedu medus.

Atkarībā no laika apstākļiem Latvijā gadā tiek ievākts aptuveni 700 - 2000 tonnas medus, par ko rūpējas 3000 biškopju.

Konkursu rīko Latvijas Biškopības biedrība sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. LBB ir viena no lielākajām lauksaimniecības organizācijām Latvijā, kas apvieno ne tikai biškopjus, bet arī citu lauksaimniecības nozaru pārstāvjus. Vairāk: www.strops.lv.

''Riga Food'' - gada nozīmīgākais pārtikas nozares pasākums Baltijā

Izstāde ''Riga Food'' katru gadu iezīmē pārtikas nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Ķīpsalā ikviens gardēdis var smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko jaunu un baudīt pavāru, konditoru, bārmeņu un baristu konkursus, savukārt profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību.

''Riga Food'' rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, ''EEN Latvija'', Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, ''Diplomatic Economic Club Latvia'' un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām.

Sekojiet izstādes aktualitātēm:

Mājaslapā: www.rigafood.lv;

Sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood;

www.twitter.com/Riga_Food.

Izstādes darba laiks:

4. septembris 10.00–18.00 (Profesionāļu diena)

5. - 6. septembris 10.00–19.00

7. septembris 10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66649604sec.