Daži neparasti pasaules izgudrojumi ēdiena uzlabošanai

Argentīna: Destapa Banana

Tie, kam parasti banāni nešķiet pietiekami saldi, argentīniešu dizainers Sebastians Bergers ir izstrādājis ierīci, ar kuras palīdzību banānā var iepildīt jebkuru jums tīkamu pildījumu.

Ierīce DestapaBanana ārēji atgādina ābolu serdes izņēmēju. Tā ļauj lietotājam izveidot cilindrisku atvērumu augļa vidū, neatverot tā mizu. Šo atvērumu var piepildīt ar veselu pildījumu klāstu pēc paša ieskatiem – šokolādi, ievārījumu, jogurtu vai citiem augļiem. Šādi tiek iegūts barojošs, bet galvenais – veselīgs deserts, ko var ērti notiesāt jebkurā laikā un vietā. 


Austrālija: Sviesta nazis-rīve


Sviesta nazis ne vienmēr der savam mērķim, piemēram, ja sviests ir auksts. Tāpēc Ziemeļsidnejas uzņēmēju grupa radīja sviesta nazi ar rīvi - tas ļauj viegli uzziest sviestu, kas tikko izņemts no ledusskapja.


Lielbritānija: Saldējums, kas spīd tumsā


Nesen Lielbritānijas kinoteātros tika izmēģināti pirmie tumsā spīdošie saldējumi pasaulē. Pirms kino seansa skatītāji saņēma, kā viņiem šķita, parastu piparmētru saldējumu, bet, tiklīdz nodzisa gaismas, saldējums palika spīdam spilgti dzeltenā krāsā – tiesa gan, zālē bija ierīkots ultraviolētais apgaismojums.

Doma par futūristisko saldējumu radās dizaineru grupai Bompas and Parr. Tā radītāji atklāj, ka spīdošā saldējuma noslēpums ir riboflavīns – viela, kas neietekmē deserta garšu vai tekstūru. Šobrīd dizaineri turpina izstrādāt desertus, kas spīdētu tumsā arī bez ultraviolētā apgaismojuma. Šim nolūkam viņi izmanto dabiskos enzīmus, ko izdala medūzas un dziļūdens iemītnieki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24782181sec.