Ieskaties, kādus dzērienus dzer citur pasaulē

"Sláinte!, Prost!, Skål!" Ar dažādiem pasaules ''Priekā'' saucieniem, būtu nepieciešams iepazīties ar nacionālajiem dzērieniem, lai zinātu ar kuriem dzērieniem saskandināt Brazīlijā, Zviedrijā, Kanādā, Turcijā un Maderiā. Vienalga vīns, alus vai viskijs, vai pat bezalkoholiskais dzēriens, to pagatavošana un sastāvdaļas raksturo vietējo kultūru un tradīcijas.

Lai saprastu ar ko lepojas tālākās un tuvākās valstis,  bbc.com palīgā ņēma jautājumu un atbilžu portālu Quora.com. Ziņu portāls Bbc.com jautāja par dzērieniem, kas vienmēr asociēsies ar valsti. 

Brazīlija

Ceļojums uz Dienvidameriku nebūtu pilnvērtīgs bez saldā caipirinha. Tas ir ļoti svaigs tropu dzēriens, kas pagatavots no vairākiem augļiem, piemēram, no citroniem, apelsīniem, arbūziem, persikiem un citiem. Šī dzēriena galvenā sastāvdaļa ir cachaca, Brazīlijas nacionālais degvīns, kas ir destilēts no cukurniedru sulas, atšķirībā no ruma, kas ir pagatavots no melases (cukura ražošanas blakusprodukts- tumši brūns sīrupa veids šķidrums izgatavots).

Zviedrija

Unikāls zviedru izgudrojums ir punča liķieris, kas pagatavots no importētās dienvidaustrumu Āzijas liķiera. Liķieris ir ar pikanti saldu aromātu un parasti tiek servēts ar ledu. Ziemas mēnešos, liķieri var sildīt līdz 40 grādiem.

Kanāda

Kļavu sīrups ir Kanādas brends. Arī viskija pagatavošanā tiek lietots kļavu sīrups. Saldo liķieri Coureur de Boi  pārsvarā ir iecienījušas tieši sievietes. Kanādiešiem patīk arī veselīgais svaigi spiestais kļavu sīrupa dzēriens. Vislabāk to ieteicams dzert tieši tikko spiestu, lai uzņemtu vērtīgās uzturvielas.

Turcija

Dzēriens, kas nācis no Turcijas ir raki. Tas ir stiprs alkoholisks dzēriens, kas pagatavots no dažādu reģionu augļiem, parasti no vīnogām un plūmēm. Raki ir neparasts ar to, ka sajaucot šo alkoholisko dzērienu ar ūdeni, tas iekrāsojas pelēkā krāsā.

Madeira

Eksotiskās Madeiras salas tradicionālais dzēriens ir poncha. Šī dzēriena pagatavošanai nepieciešams brendijs, kura sastāvā ir cukurniedru cukurs, medus un svaigi spiesta citrona sula. Poncha ir lieliska izvēle, lai atveldzētos tveicīgajos vasaras mēnešos. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.24242091sec.