Labākie kafijas dzeršanas galamērķi Eiropā

Daudzi nevar iedomāties savu dzīvi bez kafijas. Tās smarža ir burvīga, jo īpaši no rīta, kad grūti pamosties. Vairākās valstīs kafija ir vairāk nekā tikai dzēriens, bet arī daļa no kultūras. Daudzi restorāni gadiem strādājuši pie perfektas kafijas gatavošanas mākslas. Bieži vien tas ir kā restorāna paraksts. Pie kafijas tases tiek pavadītas jaukas sarunas, dzimst jaunas biznesa idejas un tas ir viens no iemesliem, kāpēc tūristi savus ceļojumus plāno tā, lai apskatītu labākās kafijas vietas Eiropā. Ja plāno savā ceļojumā iekļaut kafijas pēcpusdienu, tad izlasi ieteikumus par labākajām kafijas baudīšanas vietām.

Roma, Itālija.

2014. gadā Itālija tika ierindota starp 12 valstīm, kas patērē visvairāk kilogramus kafijas. Tas nav pārsteigums, ka vārdi "kapučīno", "espresso", "latte" tika izdomāti tieši šajā valstī.

Itālijā kafija parasti tiek taisīta stipra, bet šeit jūs neredzēsiet cilvēkus ar līdzi ņemamajām kafijas krūzītēm, jo Itālijā kafija domāta, lai baudītu. Dzert sliktu kafiju Romā ir praktiski neiespējami. Ļoti populāra ir kafejnīca Sant Eustachio Cafe, kas atrodas Romas vēsturiskajā centrā netālu no Panteona.

Vīne, Austrija

Vīne tiek uzskatīta par Eiropas konservatīvākajiem galamērķiem un tā ir viena no mazākajam galvaspilsētām kontinentā. Savu izmēru tā kompensē ar bagātīgo kultūras mantojumu. Vīnes lielās pilis ir papildinātas ar maziem kafijas namiņiem, kuros iespējams nobaudīt pasaulē iecienītu grauzdēto pupiņu kafiju. Vairāki no kafijas namiņiem atrodas pilīs jau gadsimtu, kas tos padara par tūrisma galamērķiem. Cafe Central , Griensteindl  ir tikai divas no daudzām kafijas vietām, kas ir iecienītas gan tūristu, gan vietējo vidū.

Parīze, Francija

Vadoties pēc 2007. gada datiem , katra persona Francijā patērē 5,4 kilogramus kafijas gadā. Liekas, ka tas ir daudz, bet Parīzē tas ir normāli. Franči pret kafiju attiecas tā pat kā pret savu mīļoto. Francijā kafija bieži vien tiek pasniegta bļodiņā, lai varētu mērcēt kruasānu tajā. Ja vēlaties uzzināt kaut ko vairāk par grauzdēšanu, tad dodieties uz La Caféothèque de Paris. Bet tiem, kas vēlas izbaudīt dažādas kafijas garšu buķetes iesakām doties uz Angelina Cafe, kuru bieži apmeklējusi Gabriela Bonī "Koko" Šanela.

Barselona, Spānija

Spāņi ir 21. gadsimta kafijas patērētāju topa pirmajā vietā. Spānija piedāvā dažāda stipruma kafiju, viena no populārākajām ir Cafe Solo, kas nozīmē - viens espresso šots, un Cafe con Leche, kas ir vājāka kafija ar pienu - vietēji to parasti izbauda rītos. Barselona piedāvā kafijas vietas vairāk klusajās ieliņās, nevis drūzmainajās vietās, lai ik katrs spētu mierīgi izbaudīt kafiju bez steigas. Ja esat konditorejas cienītājs, tad Caelum ir īstā vieta. Jauniešu vidū populārāka ir Cafe Salambo.

Neviens ceļojums uz Eiropu nav pilnīgs, ja nenogaršojat vismaz tasi kafijas, tāpēc droši iekļaujiet savā ceļojumā kādu no šīm kafijas baudīšanas vietām. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Lakštingala
,


Grand Palace Hotel
,


Forum Palace
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15364885sec.