Novērtē Zemgales piedāvājumu starptautiskajā izstādē «Rīga Food 2015»

Laikā no 2015. gada 2. līdz 5. septembrim Ķīpsalas izstāžu kompleksā organizētajā gadskārtējā starptautiskajā izstādē Rīga Food 2015, kas ir gada galvenais notikums Baltijas valstu pārtikas nozarē, Latvijas ekspozīcijā līdzās Eiropas un pasaules tirgū jau atzītu lielražotāju produkcijai, pamanāms būs arī mazo, tostarp Zemgales, uzņēmumu daudzveidīgais piedāvājums.

Zemgale, līdzīgi kā pērnajā gadā, būs viens no visplašāk pārstāvētajiem Latvijas reģioniem, pavisam ar vairāk nekā 60 dalībniekiem. Tas tāpēc, ka Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padome finansiāli atbalsta šo pasākumu un mudina visas 22 reģionā ietilpstošās pašvaldības pievērsties mazās uzņēmējdarbības, tostarp mājražošanas attīstībai, dodot iespēju ikvienam uzņēmējam popularizēt savu produkciju gan vietēja, gan starptautiska mēroga izstādēs – gadatirgos. Bez tam pārtikas ražošana un pārstrāde ir viena no reģiona ilgtspējīgas attīstības dominantēm, kas balstīta uz tradīciju, pieredzes, pienācīgu prasmju, zemes, dabas un cilvēkresursu efektīvu izmantošanu. Arī paši uzņēmēji kļūst aizvien aktīvāki un ik reizi patērētājus pārsteidz ar jauniem, inovatīviem produktiem. Ražojumu garšas īpašību un iepakojuma dizaina uzlabošanos, kā arī produkcijas noieta tirgus paplašināšanos Zemgalē sekmē gan reģionālu projektu ieviešanas laikā iegūtās zināšanas un dažādu sadarbības tīklu izveide, gan vietējo mājtirgu attīstība Rundālē, Pļaviņās un Viesītē.

Turklāt zemgaliešos ir nostiprinājusies pārliecība, ka dalībai izstādē "Rīga Food" ir visnotaļ augsta pievienotā vērtība, jo demonstrētie ražojumi guvuši lielāku atpazīstamību, nostiprinājusies un paplašinājusies sadarbība pašu mājražotāju starpā, radušās jaunas idejas produkcijas kvalitātes pilnveidošanā. Tāpēc vairums iepriekšējās izstādes dalībnieki labprāt vēlas piedalīties arī nākamajā.   Kopš iepriekšējās izstādes Jelgavā, piemēram, atvērta novada biedrības "Pārtikas amatnieki" dabisku, veselīgu un gardu produktu pārdotava. Sadarbībā ar Jelgavas Reģionālo tūrisma informācijas centru, izstrādāts un praksē pārbaudīts jauns ekskursiju maršruts " Ciemos pie novada pārtikas amatniekiem". Savukārt vairāki ēdināšanas uzņēmumi, kuri sniedz pakalpojumus tūristu uzņemšanā, savā ēdienkartē cenšas iekļaut tādus ēdienus, kas gatavoti galvenokārt no vietējās saimniecībās ražotās produkcijas, piešķirot tikai Zemgalei raksturīgus nosaukumus. Izstādes dalībnieku vidū pirmo reizi būs arī Jelgavas novada Vilces pagasta uzņēmēja Lolita Duge, kura savā saimniecībā atvērusi piparmētru namiņu, kur ekskursantus iepazīstina ar daudzajām piparmētru šķirnēm un stāsta, kādus produktus var no tām pagatavot, ļaujot ražojumus arī nogaršot un iegādāties. Izstādē pirmo reizi būs pārstāvēta arī Blankenfeldes muiža, kas atrodas pašā Latvijas – Lietuvas pierobežā. Muižas īpašnieki patērētājiem piedāvā dabiskas sulas un veselīgus sīrupus no plūškoka un citām ogām, arī konservējumus no vietējā dārzā augušiem dārzeņiem. No Pļaviņu novada Vietalvas pagasta uz "Rīga Food" ceļos Odzienas muižas alus un kvass, bet no Tērvetes novada reizē ar jau zināmo lauku maizīti, apmeklētāji pirmo reizi varēs nogaršot arī Tērvetes vīnu, kas darināts no pašu audzētām ērkšķogām, avenēm, āboliem un cidonijām. Interesanti, ka gaidāmajā izstādē varēs satapt arī vairākus Zemgales tūrisma uzņēmējus, kuri jau ieguvuši, vai arī tikai šogad pretendē uz asociācijas "Lauku ceļotājs" iedibinātās kultūras zīmes "Latviskais mantojums" piešķiršanu. Viņu vidū ir Bauskas novada Codes pagasta zemnieku saimniecība "Vaidelotes" un SIA "Skrīveru Pārtikas kombināts".      

Bez jau minētajiem novadiem pārtikas ražojumu izstādē būs pārstāvēts arī Aizkraukles, Auces, Dobeles, Jēkabpils, Ozolnieku, Kokneses, Krustpils, Neretas, Rundāles un Viesītes novads, bet visplašāk – ar 13 dalībniekiem – Bauskas novads. Piedāvātās produkcijas paraugu klāstā apmeklētāji varēs novērtēt kūpinājumus un gaļas izstrādājumus, sierus, ārstniecības augu tējas, konditorijas izstrādājumus, tostarp ķiploku ledenes un sviesta karameles, kā arī grauzdētu cigoriņu dzērienu un kafeju "Alīda", konservētus gliemežus eļļā, apceptas maltas kaņepes, mājas saldējumu un citus lauku labumus, kas ražoti Zemgalē.    

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.63510299sec.