Viesmīlīgie latgalieši aicina iepazīt tematiskos ciemus izstādē «Balttour 2015»

Tūrisma izstādē ''Balttour 2015'' no 6. līdz 8. februārim ceļotmīļi un citi interesenti ir aicināti iepazīties ar 35 Latgales tematiskajiem ciemiem, kuri pārsteigs ar savu krāsainību un daudzveidību. Satiec tematisko ciemu saimnieces, iedvesmojies ceļojumam, klausies aizraujošus stāstus un latgaliešu mūziku, piedalies konkursā un dodies uz Latgali!

22. starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus ''Balttour 2015'' tematiskajā hallē ''Apceļo Latviju!'' būs iespēja iepazīties ar visu Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumiem. Īpaši interesants apmeklētājiem būs Latgales stenda apciemojums – tur varēs ne tikai satikt Latgales amatniekus un mājražotājus, bet arī iepazīt tematiskos ciemus, par kuriem paši latgalieši saka: ''katrs ciems ir kā krāsains dzīpars kamolā''. Tematiskie ciemi ir kļuvuši par unikālu tūrisma produktu, jo ir neatkārtojami ar savu neparasto savdabību, piedāvājumu gammu un kvalitāti.

''Latgales tematiskie ciemi ir Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības projekts, kurā šobrīd veiksmīgi darbojas jau 35 ciemi. Katrs ciems ir neatkārtojams un īpašs – cits lielāks, cits mazāks, bet visi kopā esam tiešām skaisti! Viesi katrā ciemā atradīs ko acij, ausij un vēderam tīkamu. Latgales tematiskie ciemi ir vieta dzīves baudīšanai un līksmai krāsainībai ne tikai latgaliešiem pašiem, bet arī apkārtējām pilsētām, reģioniem un kaimiņu valstīm. Izstādē ''Balttour 2015'' mēs iepazīstināsim ar katra ciema piedāvājumu, kā arī palīdzēsim ikvienam ceļotgribētājam saplānot ekskursijas,'' stāsta Zane Praņevska, biedrības ''Latgales tematiskie ciemi'' valdes priekšsēdētāja un Nākotnes ozolu ciema vadītāja.

Tradicionālie gardumi un iepirkšanās prieki Tirgus un Goda saimnieču ciemos

Tirgus ciema vadītāja Aina Borsukova izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar ciema piedāvājumu – iespēju Baltās dāmas pavadībā doties pastaigā pa Malnavas muižas parku, izzināt muižas vēsturi laiku lokos, kā arī piedalīties maizes degustācijā vai izmēģināt savas prasmes pīrāgu un toršu cepšanā. Ikviens ciemā var iegādāties arī vietējo mājražotāju un amatnieku produkciju. Savukārt Vija Kudiņa apmeklētājus aicinās uz Godu saimnieču ciemu, kur viesus cienā ar malkas plītī vai maizes krāsnī gatavotiem latgaliešu ēdieniem, kur saimnieces stāsta stāstus par latgalisko kukņu un ēdieniem godos un ikdienā. Tā kā Godu saimnieču ciema namamāte ir īsta latgaliete, tad stāsti un sarunas tur norit latgaliešu mēlē!

Iestādi savu dižkoku Nākotnes ozolu ciemā!

Nākotnes ozolu ciems aicina ikvienu, kurš vēlas izbaudīt Latgales lauku skaistumu, piedalīties ozolu alejas stādīšanā un iepazīt ozola dzīvi no ozolzīles līdz varenam kokam. Sutru pagasta Kažos ikviens ir gaidīts iestādīt ozolu par piemiņu svarīgam savas dzīves notikumam. Ciema vadītāja Zane Praņevska izstādes apmeklētājiem atklās arī citas šī ciema piedāvātās iespējas – kāzu svinības ar latgaļu izdarībām, goda vārtiem, zirga pajūgu, latgaļu dziesmām un, protams, ar latgaļu ēdieniem un dzērieniem, gadskārtu svētku svinēšanu un dažādus citus pasākumus.

Apskati Latgali zirga mugurā!

Ļoti iecienīts tūrisma galamērķis ir Zirgu ciems Krāslavas novadā. Tas apvieno vairākas zirgu saimniecības un sniedz iespēju apskatīt gan sporta zirgus un rikšotājus, gan Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas šķirņu zirgus, kurus izmanto tūrismam, godiem, šoviem un reitterapijai. Zirgu ciems ir slavens ar rikšotāju sacensībām, kas tur notiek divas reizes gadā. Vēl katru gadu ciemā tiek rādīta zirgu un dabas izrāde ''Kumeļu rotaļas''. Turklāt ekskursanti ir laipni aicināti gan ziemā, gan vasarā iepazīt un izbaudīt dabas parku ''Daugavas loki'' gan zirgu mugurās, gan arī pa marķētiem kājāmgājēju maršrutiem.

Upeņu siera un Kotleru vīna ciemi

Aglonas pusē, Cirīša dabas parka teritorijā atrodas Upeņu siera ciems, kur no bioloģiskajā saimniecībā ražotā piena top dažādi sieri: siers ar upenēm, meža sēnēm, sēklām, zaļumiem, aprikozēm un rozīnēm. Ciema vadītāja Inese Survilo izstādē ne tikai pastāstīs par sieru daudzveidību, bet arī par upeņu un sūkalu procedūrām melnajā pirtī. Savukārt Kotleru vīna ciema vadītāja Irēna Koleda aicinās uz Preiļu novadu baudīt dažādus mājas vīnus, sulas, ievārījumus un brīnumgardas marmelādes no pašaudzētām ogām. Tāpat ciema saimnieki uzņem viesus, kuriem ir interese par vīna ražošanas procesu, daiļdārziem un atpūtu skaistā lauku viensētā.

Saņem sertifikātu par vislabākajām tenkām Skaistās Izabellas ciemā

Skaistās Izabellas ciems atrodas Krāslavas novadā, Baltijas dziļākā ezera – Drīdža krastā, kur var atpūsties kādā no viesu mājām, laiski izbaudot mieru un klusumu vai aktīvi sportojot. Ciemā viesus iepazīstinās ar stāstu par skaisto Izabellu, aicinās noskatīties Skaistās Izabellas šovu un iziet aprunāšanas kursus, kuru noslēgumā tiek izsniegts sertifikāts. ''Skaistā dzīvo skaisti – dejo, dzied un stāsta teikas!''.

Nebeidzama daudzveidība un košums

Iepriekšminētie ciemi ir tikai maza daļa no visa plašā Latgales tematisko ciemu piedāvājuma. Ciemos ir pieejami arī pirtnieku pakalpojumi, medus, zāļu tējas, ekoloģiski audzēti augļi un dārzeņi, garšaugi un garšvielas, dažādi stādi, tiek piedāvātas ekskursijas un degustācijas, meistardarbnīcas un paraugdemonstrējumi, dažādi maršruti un pastaigu takas, rokdarbi, atrakcijas un pasaku tēli, meža labumi, latgaļu danči, dziesmas, rotaļas un stāsti, atpūta pie dabas un zveja un vēl daudz kā cita. Latgales ciemos ar lielu viesmīlību tiek gaidīti draudzīgi, radoši un zinātkāri viesi, jo katrā ciemā gaida pa kādai viesmīlīgai kundzei, kura padalīsies ar latgaliešu tradīcijām, īpašajiem dzimtas noslēpumiem un ļaus arī pašam iemēģināt roku kādā arodā.


Kā zināms, ''Balttour 2015'' notiks no 6. līdz 8. februārim, un to rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), savukārt nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Ēģipte – ''Balttour 2015'' partnervalsts.

Partneri: TAVA, LIVE RIGA, ''AirBaltic'', Latvijas Ilgtspējīga tūrisma klasteris (LITK), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Diplomātiskais ekonomikas klubs (DEK), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), ''Avalon Hotel'', ''Esteria'', Krievijas Tūrisma industrijas savienība, ''Travelnews.lv'', ''RATA news'', ''Turizm i otdih'', ''Turbiznes'', ''welcome Rīga'', ''Magistrale'' u. c.

Vairāk par izstādi: www.balttour.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48162484sec.