Suitu stendā sajūti tradicionālo šī novada garu

Izstādē "Balttour 2015" Suitu stendā apmeklētāji varēs gan uzzināt par suitu tradīcijām, kultūru, gan ceļošanas un atpūtas iespējām. Tāpat būs iespēja nogaršot dažādus labumus, ietērpties suitu tērpā un pat lasīt suitu mēlē!

Suiti - tā ir neliela katoļu sala luteriskās Kurzemes rietumu daļā, kas lepojas ar savām paaudžu paaudzēs pārmantotajām tradīcijām. Mūsu novadā tautas tradīcijas ir neatdalāmi savijušās ar kristīgajām, veidojot tik unikālu kultūrtelpu, ka tā 2009.gadā iekļauta UNESCO neatliekami glābjamo pasaules nemateriālās kultūras mantojuma vērtību sarakstā.

Aktivitātes stendā:

Iepazīstināsim jūs ar jaunāko tūrisma materiālu – Alsungas novada ceļvedi.

Uz Suitiem pēc skaistuma! Tradicionālas un netradicionālas veselību atjaunojošas procedūras, kā arī skaistumkopšanas konsultācijas varēs baudīt pie Natālijas Rutules.

''Suitu Rija'' iepazīstinās ar tradicionālo suitu kultūru. Ikvienam interesentam būs ekskluzīva iespēja ietērpties suitu tautas tērpā, kā arī palasīt Ābeci suitu mēlē.

Medus ir vispopulārākais biškopības produkts, kas jau sirmā senatnē tika lietots gan uzturā, gan ārstniecībā. Senie ēģiptieši un grieķi uzskatīja, ka medus spēj pagarināt cilvēka mūžu, dod spēku un uztur viņu spirgtu un veselu. Mūsu stendā būs Alsungas bitenieka Pētera Rutuļa medus un bišu produkti.

Suitu stendā pulcēsies uzņēmēji, kuri piedāvā meistarklases maizes un īpašo sklandu raušu cepšanā. Nāciet, nogaršojiet!

Viesu nams “Spēlmaņu krogs'' piedāvās nobaudīt autentisku sklandrausi, kas ierakstīts Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā.

''Suitu maize'' piedāvās nogaršot un iegādāties pēc sentēvu receptēm gatavotu īstu suitu skābmaizi, ko saimniece pēc senām receptēm cep uz kļavu lapām un sklandraušus, kas sastāv no trīs kārtām (rudzu milti, kartupeļi un burkāni).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46748304sec.