Izstādē «Balttour 2015» aicina apmeklēt Daugavas lejteces stendu un atrast savu ceļotāja gēnu

Daugavas lejteces labirintā apmeklētāji varēs noskaidrot savu ceļotāja gēnu un izzināt ceļošanas iespējas Daugavas lejtecē. Stendā būs pārstāvēti seši – Ķekavas, Salaspils, Ogres, Ikšķiles, Baldones un Stopiņu novadi. Pie stenda ieejas apmeklētājus sagaidīs gids, kurš izvedīs cauri novadu labirintam, stāstot par interesantākajām vietām un tūrisma objektiem katrā novadā.

Stopiņu novads apmeklētājus iepazīstinās ar novada dabas vērtībām, kultūrvēsturisko mantojumu un kultūras pasākumu aktualitātēm. Apmeklētāji varēs iepazīties ar novada spēka un kultūras oāzi – Līgo parku, kurā izvietotas 11 latvju rakstu zīmju akmens skulptūras, uzzināt, kur meklēt Austras koku, kas pārsniedz pieauguša cilvēka augumu, kā arī ko piedāvā Ulbrokas ezera aktīvās un sporta atpūtas iespējas.

Salaspils novads ļaus ielūkoties pavisam nesen tapušajā Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā un Tūrisma informācijas centrā, kas tiks atklāts februāra beigās. Nacionālais botāniskais dārzs ir lieliska vieta, kur izrauties no pilsētas steigas un iepazīt jaunus augus, kokus un baudīt dabas klusumu un mieru, svinēt svētkus un iepazīt krāšņos ziedus.

Ķekavas novads piedāvās doties aizraujošā laivu braucienā pa vietējām upēm. Pagājušajā gadā Ķekavas novadā ir tapuši vairāki laivu maršruti pa Misu, Ķekaviņu un Daugavu. Izstādes apmeklētāji varēs vairāk uzzināt par laivošanas iespējām novada upēs. Vēl ceļotāji varēs ieskatīties miniatūru celtņu logos.

Baldones un Ogres novadi ievedīs neierastā pasaulē un ļaus ieskatīties zvaigznēs īpaši radītā observatorijas kupolā, kuru palīdzējušas izveidot abos novados esošās observatorijas. Baldones novads aizvedīs uz sniegotajiem kalniem, bet Ogres novads pārsteigs ar interesantu velosipēdu.

No augšas uz izstādes plašumiem piedāvās apskatīties Ikšķiles novads, kas atvedīs līdzi daļiņu no Zilo kalnu skatu torņa un iepazīstinās ar vecākās sakrālās mūra celtnes drupām Latvijā, kā arī aktīvās atpūtas iespējām novadā.

Labirinta ejās apmeklētājiem būs iespēja pamieloties pie degustāciju galda. Stenda viesi varēs noskaidrot , kur cep gardākas piparkūkas - Ķeipenē vai Baldonē, baudīt Ogrē gatavotus mājas vīnus, nogaršot dažādus sierus no diviem – Ogres un Baldones novadiem, kā arī uzņemt vitamīnu devu ar Daugmalē ražotām smiltsērkšķu želejām, atrast sev piemērotāko Daugmales medus piedāvājumu un sajust pavasara elpu, ēdot Stopiņu novadā ražotus jaunos tomātus. Nogurušie ceļotāji varēs saņemt uzmundrinājuma dozu, dzerot Ķekavas novadā ražotu kafiju. Salaspils novads piedāvās degustēt dažādus gardumus un aizdzīt ziemas drūmumu, ēdot vietējos dārzeņus. Daudzu uzņēmumu piedāvāto produkciju varēs iegādāties arī izstādes laikā, apmeklējot ražotāju stendus.

Labirinta noslēgumā būs pieejamas no jauna izdotās Daugavas lejteces kartes, kurās var atrast interesantākos tūrisma objektus katrā novadā, labākos ēdināšanas uzņēmumus un naktsmītnes. Katrs novads piedāvās arī savas tūrisma kartes un bukletus.

Daugavas lejteces stenda oficiālā atklāšana notiks 6. februārī, piedaloties visu sešu pašvaldību vadītājiem, tūrisma speciālistiem un citiem pārstāvjiem.

Aicinām apmeklēt Daugavas lejteces stendu un atrast savu ceļotāja gēnu!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91100001sec.