Google Glass pavērs unikālas iespējas ceļotājiem

Viens no interesantākajiem produktiem, ko pašreiz izstrādā tehnoloģiju gigants Google, ir unikāla multimediju ierīce "Google Glass", kas solās kļūt par īpaši noderīgu rīku ceļotājiem.

"Google Glass" ir brilles, kurās iemontēts neliels, transparents LCD ekrāns, kas novietots valkātāja perifērās redzes laukā. Izmantojot Bluetooth saikni, ierīci iespējams savienot ar viedtālruni – šādā gadījumā brilles spēs attēlot valkātājam interesējošu informāciju pat bez tālruņa izņemšanas no kabatas vai somas.

2013. gada februāra vidū Google publiskoja videomateriālu, kurā demonstrētas inovatīvās ierīces sniegtās iespējas, kas, šķiet, varētu izrādīties īpaši parocīgas ceļotājiem.

Kā redzams video, "Google Glass" sola ievērojami atvieglot pārvietošanos pa ceļiem, LCD displejā attēlojot GPS navigācijas kartes. Ierīci varēs instruēt arī ar balss komandām, "palūdzot" tai sameklēt, piemēram, interesējošo kafejnīcu, muzeju vai citu objektu. Tā attēlos ne tikai meklēšanas rezultātus, bet sniegs arī audio instrukcijas, kā līdz tam nokļūt.

Taču šķiet, ka navigācija ir tikai aisberga redzamā daļa – video redzams arī, ka "Google Glass" varēs darboties kā īpaši parocīgs tulks, acumirklī nepieciešamajā valodā sniedzot tulkojumu vārdam, kuru izrunās briļļu valkātājs.

"Google Glass" būs iebūvēta foto un video kamera, ļaujot lietotājiem vien ar balss instrukcijas palīdzību uzņemt fotoattēlus un video no viņu skata punkta. Nenoliedzami, šādas funkcijas inovatīvo ierīci ļauj pielīdzināt pat GoPro kamerai, turklāt solīts, ka uzņemtos attēlus un video būs iespējams automātiski augšupielādēt sociālajos tīklos.

Šķiet, ka "Google Glass" potenciāls būs teju neizsmeļams – nav grūti iedomāties, ka nākotnē to varētu izmantot īpaši ērtu audiovizuālu piezīmju veikšanai, piemēram, par ieteicamajām ēstuvēm vai tūrisma objektiem, kuras pēcāk noderētu citiem ceļotājiem.

Ierīce "Google Glass" pašreiz pieejama vien aplikāciju izstrādātājiem un beta testētājiem, taču domājams, ka Google būs gatava produktu virzīt tirgū jau 2014. gadā. Sākotnējo testa modeļu cena ir aptuveni 1 500 ASV dolāru, tomēr, visticamāk, ka tā varētu ievērojami kristies, tiklīdz produkts kļūs pieejams visiem patērētājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64911914sec.