Daugavas un Rīgas jūras līča krastos mutuļo romantika

Saulriets, ūdens apskalots krasts, sniega pārklāta zeme - dabas parādības savu varenību atspēko. Ar tās palīdzību ainavas kļūst skaistākas, aizkustinošākas un romantiskākas .

Travelnews.lv iedrošina doties apskatīt dažādas Latvijas ainavas un izbaudīt romantiku tur, kur tā izgaismojas īpaši. 

Saulkrastu Baltās kāpas romantika

Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Grasmane dalās pārdomās par romantiku Saulkrastos:

"Jūra, saule, vējš, tikšanās – droši vien tie ir pirmie vārdi, kas nāk prātā, domājot par Saulkrastu Balto kāpu, kas kā balta bura Vidzemes jūrmalā ļauj izbaudīt jūras vilinājumu, vēja šalkas, smilšu čukstus, aicinot ļauties romantiskai gaisotnei ikvienā gadalaikā. Ziemas sniegu apskauta, pavasara trauksmes piepildīta, vasaras siltuma izlolota un rudens krāsu bagātībā starojoša - tā ir visromantiskākā vieta Saulkrastos. Ne velti uz šejieni dodas tie, kam mīlestības jūtas tikko modušās, gan tie, kuri nolēmuši savus dzīves ceļus apvienot, un arī tie, kas pārdzīvojuši visdažādākās dzīves vētras, bet sirdī vēl aiz vien jūt romantikas vieglās trīsas.
Īpaši izveidotie skatu laukumi, atpūtas soliņi, pastaigas takas vairāk nekā 3,5 km garumā ļauj izbaudīt Baltās kāpas apkārtnes burvību, un vakarā, veroties saules rieta krāšņumā, varbūt iespējams ieraudzīt maģisko zaļo staru, kas kā vēsta leģenda atnes īpašu veiksmi un laimi. Baltā kāpa ir vieta, kur var izbaudīt dabas patieso skaistumu un ļauties romantikai - Baltā kāpa aicina!"

Koknesē atdzimst teika par diviem mīlētajiem 

Kokneses Tūrisma centrs uzrunā Travelnews.lv lasītājus: "Vai esi Latvijas kartē pamanījis - Koknese radusi vietu, kur cilvēka krūtīs pukst sirds? Ar saukli: ''Koknese – Latvijas sirds'' mēs apliecinām – te, kur satiekas Pērse un Daugava, Koknese ar lepnumu nes senās Hanzas pilsētas vārdu."
Ejot cauri Kokneses parkam, pa takām, kur reiz gājis Rūdolfs Blaumanis, nonāksi pie Kokneses viduslaiku pils mūriem. Tur vasaras vakaros atdzimst teika par diviem mīlētājiem. 



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65443397sec.