Dobelē atrodas vienas no vecākajām liecībām par Svēto Valentīnu

Dobelei, pilsētai, Bērzes upes krastos Zemgalē, ir skaists ģeogrāfiskais novietojums. Arī pilsētas kultūrvēsturiskais mantojums joprojām rada prieku iedzīvotāju un tūristu acīs. Dobeles pilsdrupas jau vairākās paaudzēs atzītas par visromantiskāko satikšanās vietu.

Portālam Travelnews.lv Dobeles novada tūrisma un informācijas centra vadītāja Anita Banziņa pastāstīja, ka pilsdrupās stundu starpbrīžos spēlēt paslēpes no tuvējās skolas ir skrējuši bērni, te satikšanās vieta ir bijusi un joprojām ir neskaitāmiem pārīšiem. Varenās, noslēpumainās akmens sienas, pils parks ar simtgadīgiem ošiem un liepām, Bērzes upes rāmais plūdums un lakstīgalu aizrautīgā pogošana pavasaros ne vienā vien arī praktiski noskaņotā dobelniekā ir raisījusi romantiskas izjūtas. 

"Tuvojoties Valentīna dienai, noteikti jāmin, ka te, iespējams, ir atrodamas vienas no vecākajām liecībām Latvijā par Valentīnu. Dobeles pilsdrupās  kāds Valentīns, domājams, jauns, iemīlējies cilvēks, savu autogrāfu ir atstājis jau 1855. gadā, par ko joprojām var pārliecināties ikviens pilsdrupu apmeklētājs," stāsta Dobeles novada TIC vadītāja Anita Banziņa.

Arī par Dobeles pili saglabājušies seni mīlas stāsti  – romantiskas teikas un arī patiesu notikumu atstāsti. "Vispirms teika. Pils ir celta vācu bruņinieku laikā, un pils tornis izdevies  ļoti augsts. Toreiz pils bruņiniekam ir bijusi ļoti skaista meita. Tēvs gribējis, lai viņa iet pie kaimiņu bruņinieka, bet viņai iepaticies kāds no zemnieku jaunekļiem. Kad tēvam atklājies meitas nodoms, bruņinieks licis ieslodzīt savu meitu augstā torņa istabiņā. Tur viņa arī visu mūžu dzīvojusi. Pils tornis bijis tik augsts, ka no tā varēts pārredzēt Ventspils jūrmalu. Pils torņa istabiņā pastāvīgi dega uguns. Šī uguns bieži maldinājusi kuģus uz jūras," stāsta Anita Banziņa. Par pili ir arī reālāks pastāsts. Pilī dzīvojusi kupla ģimene, ar vienu dēlu un 22 meitām. Arī šajā pastāstā risinās mīlestības apvīts scenārijs, kur galvenie varoņi ir viena no meitām un Lielbērzes muižas īpašnieks. 

Dobeles novada tūrisma un informācijas centrs aicina viesotie Dobelē, lai ieklausītos veco akmeņu stāstos, pavērot Dobeli no augstās skatu platformas un izbaudīt atpūtu jaunajā pastaigu promenādē gar Bērzes krastu.  



  




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78220892sec.