Dobele aicina pieteikties starptautiskajai staigātāju kustībai

Dobeles novada tūrisma informācijas centrs un Dobeles tautas sporta klubs „Sprīdītis” 17.04.2010 aicina uz pirmo tūrisma pārgājienu „Soļo Dobeles apkaimē!”, aizsākot novadā un Latvijā starptautiskās staigātāju kustības tradīciju.

7,2 km garais pavasara pārgājiena maršruts, sācies pie Dobeles 1. vidusskolas, vedīs pa Veselības taku gar Bērzes upi un tālāk cauri gleznainajam Ķestermežam līdz Tiņņu pļavai un atpakaļ. Atpūtas brīdī Tiņņu pļavā pie ugunskura, malkojot tēju, uzzināsim vairāk par vietām, kurām esam gājuši garām, uzklausīsim sporta kluba „Sprīdītis” prezidentu Normundu Narvaišu, kurš pastāstīs par staigātāju kustību un nākotnes plāniem, saņemsim dalībnieku kartes ar zīmodziņu, kas apliecinās, ka esam veikuši pirmos 7,2 km. Vēl jau priekšā vasaras un rudens pārgājieni 10. jūlijā un 21. augustā.

Tautas sporta kluba “Sprīdītis” jaunais darbības novirziens ir papildinājums jau tradicionālajiem sporta veidiem. Pieredze gūta, uzņemot staigātāju grupas no Vācijas, Norvēģijas un ASV un pašiem piedaloties starptautiskās staigātāju kustības festivālā Igaunijā.

Staigātāju kustība ir piemērota ikvienam – gan bērniem, gan cilvēkiem ļoti cienījamos gados. Pirms vairāk nekā 20 gadiem dzimusi Vācijā, Austrijā un Šveicē, tā kļuvusi ļoti populāra 160 valstīs, apvienojot staigāšanas fanus klubos un organizācijās.

Staigātājiem nav svarīgs laiks, kādā tiek nosoļots maršruts. To var noskriet vienā rāvienā un var arī prātīgi nočāpot sev vēlamajā ritmā, pa ceļam apskatot apkārtējos jaukumus un atpūšoties. Grupas pavadoņi, kas iet līdzi grupai, palīdzēs ikvienam nokļūt līdz mērķim.

Tā nav sacensība ar citiem. Tā ir sacensība pašam ar sevi. Tā ir veselīga dzīves veida un moža gara uzturēšana. Satikšanās prieks citam ar citu pārgājienos un festivālos. Jaunu vietu un zemju iepazīšana.

Lai tomēr ieviestu nelielu sacensības garu, staigātāji krāj nostaigātos kilometrus un maršrutus, kuri tiek ierakstīti un ar zīmogu apstiprināti staigātāju grāmatiņās, gan arī valstis, kurās šie kilometri nostaigāti. Katru gadu kādā no valstīm notiek vērienīgi staigātāju festivāli. Bet tie lai paliek citam gadam – pagaidām, kājas ielokot, soļosim tepat, Dobeles pusē!

Satiksimies 17.aprīlī pulksten 11 pie Dobeles 1. vidusskolas!

Savu dalību vēlams pieteikt Dobeles novada Tūrisma informācijas centrā, Brīvības ielā 15, Dobelē, tālr. 26136682.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Zemgales Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63471413sec.