Piedzīvojumu sacensību seriāls Triatel xRace finišēs Valmierā

Ar piekto un pēdējo posmu 11.09.2010 noslēgsies šīs vasaras piedzīvojuma sacensību seriāls Triatel xRace. Valmierā tiks sumināti ne tikai posma, bet arī absolūtā kopvērtējuma uzvarētāji. Tos noteiks, summējot katras komandas 4 labāko Triatel xRace posmu rezultātus. Galvenā balva sporta klasei – 1000 lati no tūrisma preču veikala Gandrs.

Sacensību organizators un distances plānotājs Juris Dzenītis atklāj Valmieras posma īpatnības: “Valmieras posms būs īpaši skaists – bez armijas bunkuriem, sabrukušām mājām un siltumtrasēm. Tajā lielāks uzsvars tiks likts uz braukšanu ar velosipēdu nevis kāju posmiem. Ņemot vērā laikapstākļus, neesam iekļāvuši peldēšanas posmu, taču tas nebūt nenozīmē, ka distanci varēs veikt sausām kājām. Kopumā dalībniekus trasē sagaidīs gan labas kvalitātes, braucami ceļi un skaisti meži, taču neizpaliks arī džungļi un šķēršļi, kas prasīs piepūli un papildu uzmanību. Plānojam arī laivu posmu un, iespējams, dažādus uzdevumus, kuros būs nepieciešamas virves. Bet par posmu sīkāka informācija sekos nākamnedēļ.”

Pašreiz Valmieras posmam pieteikušās jau 132 komandas. Vēl šonedēļ sacensībām var pieteikties www.xrace.lv.

Triatel xRace šogad pieteica sevi ar pilnīgi jaunu piedzīvojumu sacensību formātu Latvijā. Līdz šim piedzīvojuma sacensības saistījās ar smagu fizisku slodzi, 24 stundu un lielāku kontrollaiku un sacensībām, kas tomēr nav pa spēkam vairumam piedzīvojumu meklētāju. Triatel xRace galvenokārt atšķīrās ar to, ka šīs ir vienas dienas jeb sprinta piedzīvojuma sacensības. Dalībnieki pēc sagatavotības pakāpes var izvēlēties piedalīties tautas klasē ar trasē pavadīto laiku vidēji līdz 6h vai sporta klasē līdz 8h.

Nu jau aizvadīti 4 aizraujoši posmi dažādās Latvijas pilsētās un to apkārtnēs. Triatel xRace tika atklāts Ogrē 2. maijā. Šajā posmā izšķiroša nozīme bija prāta un fiziskās slodzes optimālam apvienojumam. Tukuma posmā pirmoreiz parādījās laivu posms un bija izteikti daudz speciālo uzdevumu. Viens no spilgtākajiem – Isostar lēciens no 6 m augstuma lielā, dzeltenā pūslī. Madona savukārt saistās ar Positivus festivālu, no kura liela daļa komandu pēc Muse koncerta pārvarēja 200 km, lai sasniegtu 3. posma startu. Otra atšķirīgā iezīme – peldēšanas posms. Gluži kā varžu dīķī dalībnieki plecu pie pleca peldus meklēja 5 kontrolpunktus. Un visbeidzot Rīgas posms izcēlās ar rekordlielu dalībnieku skaitu gan kopumā, gan arī sporta klasē un jaunām disciplīnām – fotoorientēšanos Vecrīgā. Un tomēr spilgtākais bija sacensību pēdējais speciālais uzdevums, kas izraisīja ne mazums adrenalīna, – lēciens no 8 m augstuma.

Pagaidām kopvērtējumā sporta klasē pirmo trijnieku sastāda mix komanda studijabambino.lv un vīriešu komandas Līksna V un Vitamax Racing Team, savukārt Tautas klasē pirmajā trijniekā ierindojās vīru komanda Trīs vīri laivā, leģendārā sieviešu komanda SEL team un Jautrie tētuki. To, vai šīs komandas iegūs arī Triatel xRace 2010 labākās vietas kopvērtējumā, uzzināsim pēc Valmieras posma.

Informācija par Triatel xRace piedzīvojumu sacensību jaunumiem sociālajos tīklos www.twitter.com/xracelv, www.facebook.com/xrace un www.draugiem.lv/xrace.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensību seriāla galvenā balva Ls 1000 vērtībā no veikala Gandrs. Sacensības atbalsta – Isostar, Salomon, Laima, Vichy, Park MV, Ķeizarmežs, Vitamax, Aldaris, ūdens Lāsīte, Red Bull, Rīgas Piena kombināts, Fazer, Garnier, VIP Sport, Dr. Lūkina acu klīnika. Informē – Draugiem.lv, Atlantis, Latviešu Radio, City Fitness, FHM, SportaCentrs.com, TravelNews.lv, Vx.lv, Izkusties.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41438198sec.