Grūtākie skrējieni pasaulē - T0P 5

Vai grūtākais skrējiens pasaulē ir maratons? Nē, nav - drosmīgākie un izturīgākie sportisti izvēlas piedalīties daudz grūtākos, garākos un smagākos skrējienos. Kuri ir pieci grūtākie skrējieni pasaulē?

5. Pasaules čempionāts purva snorkelēšanā/World Bog Snorkeling Championship - piektajā vietā ierindojies pārbaudījums, kas varbūt nav tik grūts kā pārējie, bet pilnīgi noteikti ir diezgan nepatīkams. Tas katru augustu notiek Waen Rhydd kūdras purvā pie Llanwrtyd Well Velsā (Lielbritānijā). Čempionāta dalībniekiem jāveic kāds diezgan vienkāršs uzdevums - pēc iespējas ātrāk jāpieveic distance 55 metrus garajā purva grāvī. Dalībniekiem tiek izsniegts snorkelēšanas aprīkojums un pleznas, bet aizliegts izmantot rokas peldēšanai, tāpēc dalībnieki drīzāk lien pa dubļaino ūdeni, nevis peld.

4. Stipro veču sacensības/The Tough Guy Race - šajās sacensībās drīkst piedalīties tikai tie, kas tiešām ir izturīgi. Sacensības dibinājis Billijs Vilsons, izbijis militārists, un tās tiek uzskatītās par sarežģītākajām un smagākajām vienas dienas izturības sacensībām visā pasaulē. Sacensības notiek Pērtonā (Anglijā). Sacensību dalībniekiem no sākuma jātiek galā ar skrējienu pa dažāda reljefa virsmu, bet pēc tam sākas sacensību grūtākā daļa - ekstrēma šķēršļu josla caur dubļiem, dzeloņstieplēm, dūmu bumbām. Pirms sacensību sākuma dalībniekiem ir jāparaksta dokuments, kurā teikts, ka viņi apzinās sacensību risku.

3. Bārklija 100 jūdžu skrējiens/The Barkley 100 Mile Run - ja kādam ļoti patīk skriešana un maratons šķiet par īsu, tad Bārklija 100 jūdžu skrējiens ir īstais pasākums, ko izvēlēties. Skrējiens katru gadu notiek Frozen Head valsts parkā, Tenesijā (ASV). Skrējiena dalībniekiem piecas reizes jāveic 20 jūdžu gara distance pa apli. Kopā tās ir 100 jūdzes (aptuveni 160 kilometri). Papildus tam distance jāveic noteiktā laikā - katram aplim atvēlētas maksimāli 12 stundas un kopš 1986. gada tikai astoņi cilvēki veikuši distanci noteiktajā 60 stundu limitā. Bārklija 100 jūdžu skrējienā ietilpst arī skrējiens pa slīpu virsmu - veseli 16,500 metri jāskrien pret kalnu. Skrējiena laikā dalībniekiem arī jāatrod vismaz 9 no 11 ceļa malā paslēptām grāmatām un jāizrauj no katras pa lapai, kas funkcionē kā pierādījums, ka skrējējs tur tiešām bijis.

2. Sables maratons/Le Marathon des Sables - viens no grūtākajiem skrējieniem pasaulē vienlaicīgi ir arī viens no dārgākajiem. Sables maratons katru gadu notiek Marokas dienvidos un tā ietvaros dalībniekiem jāveic 254 kilometri pa Sahāras tuksnesi, nesot visu nepieciešamos ekipējumu mugursomā. Ūdeni dalībniekiem izsniedz tikai noteiktos kontrolpunktos, bet maratona dalības maksa ir 5000 ASV dolāru (aptuveni 3735 eiro). No dalības maksas gan tiek segti tikai izdevumi par guļamteltīm un ūdeni, bet viss pārējais - arī ceļš un uzturēšanās Marokā - jāsedz dalībniekiem pašiem, tāpēc šis maratons ir ļoti dārgs. Kopš 1986. gada maratona laikā divi cilvēki gājuši bojā.

1. Badwater ultramaratons/The Badwater Ultramarathon - skrējiens sākas Badwater zemienē 85 metrus zem jūras līmeņa un beidzas 2548 metru augstumā virs jūras līmeņa pie Whitney Portal (ASV). Skrējiena dalībniekiem jāveic 135 jūdzes (aptuveni 217 kilometri) jūlijā, kas gaisa temperatūra var sasniedz +49 grādus pēc Celsija. Grūtākā trases daļa ir Nāves ieleja/Death Valley, kas atrodas indiāņu rezervāta teritorijā. Ieleja tiek uzskatīta par vienu no karstākajām vietām pasaulē - skrējējiem jāuzmanās, lai to apavu zoles nepiekūst pie asfalta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13093185sec.