Latvijā notiks Eiropas čempionāta ceturtais posms snovbordkrosā

Latvijas slēpošanas un atpūtas parks Ozolkalns iekļauts Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) 2011. gada Eiropas kausa izcīņas kalendārā, un 2011. gada 5. un 6. februārī Latvijā pirmo reizi notiks Eiropas čempionāta ceturtais posms snovbordkrosā. Sacensībās piedalīsies visi vadošie Eiropas sportisti.

«Latvija nav kalnu lielvalsts, bet mūsu cilvēku pašaizliedzīgais darbs ir starptautiski augstu novērtēts, tādēļ arī skatītājiem Latvijā būs iespēja vērot labākos sportistus Eiropā klātienē,» atzīmē Latvijas Slēpošanas savienības prezidents Vairis Brīze.

«Protams, ka šāda līmeņa sacensības nav iespējams organizēt, balstoties tikai uz iniciatīvu un fanātisku darbu, nepieciešami arī finanšu līdzekļi. Šī brīža aplēses liecina, ka sacensību rīkošana izmaksās virs 40000 latu,» skaidro Ozolkalna valdes priekšsēdētājs Ģirts Kaļķis. «Šī ir teicama reklāma valstij, kur nav lielu kalnu. Tā kā sacensību rīkošanai paredzētā summa ir liela un parasti šādas sacensības tiek plaši atspoguļotas starptautiskajos plašsaziņas līdzekļos, tad ceram arī uz nelielu pašvaldības un privātu sponsoru atbalstu. Šobrīd esam vienojušies ar Cēsu pašvaldību par palīdzību sacensību organizēšanā, priecātos arī par valsts atbalstu.»

Lai sagatavotos pēc iespējas labāk gaidāmajām sacensībām, trases veidošanā piesaistīs profesionāļus. Šogad trases plānošanā un izveidē piedalīsies viens no labākajiem Latvijas snovbordistiem Toms Vasins, kurš bija savācis pietiekami FIS punktu, lai startētu iepriekšējās Olimpiskajās spēlēs. «Šāda līmeņa sacensības Baltijā ir iespējams sarīkot vienīgi Ozolkalnā, pateicoties pietiekami garajai trasei (500 metri) un prasmīgi izmantotajam dabīgajam reljefam,» atzīst Ģ. Kaļķis.

«Rīkojot šāda līmeņa sacensības, ir vairāki plusi. Pirmais – pierādīt kalnu lielvalstīm mūsu profesionalitātes līmeni. Otrkārt, mūsu jaunie censoņi var gūt pārliecību, ka labu līmeni var sasniegt arī Latvijas apstākļos, lai pēc tam cīnītos ar Austrijas, Itālijas Šveices, Francijas un citu kalnu slēpošanas lielvalstu sportistiem. Treškārt, ikviens snovotājs varēs izmēģināt spēkus trasē, kas ir starptautiski atzīta un kurā cīnījušies labākie sportisti no visas pasaules,» atzīmē Ozolkalna valdes loceklis Guntars Seņkāns.

Ozolkalns jau divus iepriekšējos gadus ir rīkojis starptautiska mēroga sacensības olimpiskajā disciplīnā snovbordkrosā, kurās tika izcīnīti FIS ieskaites punkti. FIS tiesneši novērtēja vietējo organizatoru sniegumu un ieteica Latviju kā piemērotu vietu Eiropas kausa posma rīkošanai.

«Trase ir ļoti labi pielāgota reljefam, ideāli saplūst ar to. Ļoti interesants un aktīvs starts, ātra noslēdzošā daļa ar četriem tramplīniem, teicamas virāžas,» uzsver 2010. gada Pasaules kausa ieguvējs francūzis Pjērs Voltjē (Pierre Vaultier), kurš piedalījās Ozolkana iepriekš rīkotajās starptautiskajās sacensībās.

«Satriecoša trase, ļoti interesanta starta sekcija – tā ir vistehniskākā daļa. Šī trase ir liels izaicinājums pat augsta līmeņa sportistiem! Es biju pārsteigts, ko organizatori ir izspieduši no šī mazā kalna!» saka Belijs Brits Berguiss (Belly Britt Berghuis), holandiešu sportists.

Snovbordkross ir viena no snovborda disciplīnām, kas kopš 2006. gada ir iekļauta ziemas Olimpisko spēļu programmā. Uz starta vienlaicīgi stājas četri vai seši sportisti, kas cenšas pēc iespējas ātrāk izbraukt trasi, kas tiek veidota ar virāžām un dažādiem šķēršļiem. Ātruma nodrošināšanai tiek izmantota kalna nogāze un dažādi dabīgi vai mākslīgi būvēti trases elementi. Pārvarot šķēršļus, pieredzējuši sportisti, traucas no kalna ar ātrumu, kas var sasniegt pat 70 - 80 km/stundā, un lēcieni trasē var būt līdz pat 30 metrus tāli.


Latvijas kalnu webkameras


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71391606sec.