Maratons Apkārt Alaukstam iekļauts starptautiskā maratonu sērijā

05.02.2011 notiks distanču slēpošanas maratons «Apkārt Alaukstam», kuru, sākot ar nākamo gadu, rīko sporta pasākumu aģentūra «Alpha Baltic Sport», tādējādi atklājot savu 2011. gada maratonu sēriju. Slēpošanas maratons «Apkārt Alaukstam» pirmo reizi Latvijas vēsturē ir iekļauts starptautiskajā maratonu sērijā «Euroloppet». Tas tradicionāli notiks vienā no kultūrvēsturiski bagātākajiem Latvijas novadiem – Vecpiebalgā. Pieteikties slēpojumam jau šobrīd iespējams mājaslapā http://www.maratoni.lv/.

Slēpošanas maratons «Apkārt Alaukstam» kļuvis par lielāko, populārāko un vienīgo šādu tik plaša mēroga pasākumu Latvijā. «Alpha Baltic Sport» sadarbībā ar Sporta klubu «Alauksts» pāršķir jaunu lappusi slēpojuma vēsturē, iekļaujoties starptautiskajā maratonu sērijā «Euroloppet», kas ir ne vien jauns pakāpiens statusā, bet tajā pat laikā uzliek virkni pienākumus un lielu atbildību rīkotājiem slēpojuma kvalitātes uzlabošanā un dalībnieku ērtību nodrošināšanā.

«Alpha Baltic Sport» valdes priekšsēdētājs Kaspars Tupiņš stāsta: ªIekļaušana «Euroloppet» liek pacelt slēpošanas maratona «Apkārt Alaukstam» organizatorisko latiņu vēl augstākā, starptautiskā līmenī, darbs pie tā rīkošanas atbilstošā līmenī jau šobrīd rit pilnā sparā. Lai maratons noritētu atbilstošā kvalitātē piesaistīti starptautiski tiesneši un speciālisti. Mūsu šī brīža svarīgākais uzdevums ir sagatavot trasi augstākajā līmenī, tāpēc jau šobrīd notiek meža ceļu greiderēšanas darbi.»

Slēpojuma trase būs iekārtota gleznainā apkārtnē pāri laukiem un pakalniem apkārt Alauksta ezeram. «Aicināti piedalīties visi aktīvās atpūtas cienītāji – sākot ar sportistiem un beidzot ar ģimenēm, bērniem un darba kolektīviem. Ikviens var izvēlēties distanci, kas viņam ir pa spēkam. Profesionāliem sportistiem būs 42 km maratona distance, amatieru līmeņa sportistiem un brīvdienu aktīvistiem – 15 km tautas slēpojums, bet vismazākajiem - bērnu slēpojums,» atzīmē K.Tupiņš.

Jāatgādina, ka SIA «Alpha Baltic Sport» ir sporta pasākumu aģentūra, kas 2010. gada vasarā noorganizēja trīs augsta līmeņa sporta maratonus Jūrmalas pilsētā. 2010. gadā 7. augustā norisinājās velomaratons, 15. augustā skriešanas maratons, un 22. augustā, Jūrmalā notika lielākais šī gada Latvijas skrituļslidošanas pasākums.

Plašāka informācija un reģistrācija mājaslapā http://www.maratoni.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40567923sec.