Izveidota starptautiska orientēšanās sacensību līga

2011. gada orientēšanās sezonu Latvijas un Igaunijas orientieristi uzsāks ar jaunas un kopīgas EST-LAT Orientēšanās līgas izveidi. Līgas sacensības visas orientēšanās sezonas garumā norisināsies pamīšus gan Latvijā, gan Igaunijā.

Sacensībās iekļauta ziemas, velo un parastā orientēšanās, kad distance veicama kājām. Līgas sacensību uzvarētājus noteiks pēc kopvērtējuma katrā no disciplīnām atsevišķi.

EST-LAT Orientēšanās līgas sacensībās piedalīties īpaši aicināti Latvijas – Igaunijas pierobežā dzīvojošie orientēšanās iesācēji un lietpratēji, jo līgas izveides ideja ir galvenokārt atjaunot un stiprināt orientēšanās tradīcijas šajā teritorijā. Lai orientēšanā iesaistītu iesācējus, katras līgas sacensību kārtas pirmajā dienā tiks rīkota īsa iepazīstināšana ar orientēšanās pamatiem. Tāpat sacensībās iesācējiem tiks plānota atsevišķa, vienkāršota orientēšanās distance savu iemaņu pakāpeniskai nostiprināšanai, tā iepazīstot šo demokrātisko sporta veidu.

Pirmā līgas sacensību sezona tiks atklāta Alūksnē 22.01. - 23.01.2011 ar EST-LAT Orientēšanās līgas 1. posma sacensībām – Latvijas 2011. gada Ziemas čempionātu orientēšanā sprintā un garajā distancē. Sacensību rīkotāji Latvijas Orientēšanās federācija, orientēšanas klubi «Alūksne» un «Kāpa» sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību ziemas orientēšanās cienītājus aicina 22. janvārī uz sprintu Alūksnes parkā un Pilssalas teritorijā, bet 23. janvārī uz sacensībām, kuras risināsies Alūksnes novada ziemas sporta centrā «Mežiniekos».

Nākamās līgas sacensības:

2. posms. 12.02. - 13.02. Igaunijas Ziemas orientēšanās čempionāts. Holstre-Polli, Vīlandes apgabals, Igaunija.

3. posms. 16.04. - 17.04. Tartu kevad. Kaiu, Jõgeva apgabals, Igaunija.

4. posms. 04.06. - 05.06. Latvijas čempionāts sprintā un garajā distancē. Cēsis, Latvija.

5. posms. 11.06. - 12.06. Bikest (WRE) un Igaunijas MTB-o čempionāts. Karula, Valgas apgabals, Igaunija.

6. posms. 02.07. - 03.07. Kāpa 2011. Smiltene, Latvija.

Līgas izveide notiek projekta Est-O-Lat līga ietvaros, kura galvenais mērķis ir atjaunot orientēšanās sporta tradīcijas un nodrošināt sporta veida ilgtspēju Igaunijas – Latvijas pierobežā, izveidojot Igaunijas - Latvijas orientēšanās līgu. Latvijas Orientēšanās federācija projektu īsteno kopā ar Igaunijas Orientēšanās federāciju. Projekta ilgums 24 mēneši, tā aktivitātēs abās kaimiņvalstīs turpināsies līdz 2012. gada vasarai.

Papildus līgas sacensībām projekta ietvaros notiek jauno un esošo orientēšanās karšu zīmētāju apmācība, tiek rīkotas orientēšanās dienas Ziemeļlatvijas un Dienvidigaunijas skolās, iepazīstinot skolēnus ar orientēšanās pamatiem, tāpat tiks rīkoti apmācību semināri ziemas orientēšanās sacensību rīkotājiem Latvijā un taku orientēšanās sacensību rīkotājiem Igaunijā.

Projektu 85 % apmērā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projekta kopējais budžets - EUR 166 304.00.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


Daugavkrasti
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48952699sec.