Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde Ērgļos

Jau tradicionāli janvāris ir mēnesis, kurā sporta skolotāji piesaka savu izglītības iestāžu audzēkņus līdzdalībai Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē. Arī šobrīd sākusies aktīva skolu komandu reģistrācija sacensībām. Sporta skolotāji dalībniekus var pieteikt interneta vietnē latvijasolimpiade.lv līdz 1.februārim.

Šā gada 4. un 5.februārī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Ērgļu novada domi jau septiņpadsmito reizi rīkos Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādi Ērgļos, kur skolēni mērosies spēkiem sešos ziemas sporta veidos: biatlons, distanču slēpošana, hokejs, kalnu slēpošana, slidošana un snovbords.

Savukārt no 3. līdz 5.martam Siguldā notiks sacensības kamaniņu sportā.

Sacensība notiks septiņos sporta veidos – jau minētajā kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

„Jaunatnes olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā mūsu jaunā paaudze var izbaudīt olimpisko gaisotni un nostiprināt olimpiskos ideālus, kas ir labs sākums lielo olimpisko mērķu sasniegšanai,” uzskata LOK prezidenta Aldons Vrubļevskis.

Vrubļevskis ir pārliecināts, ka LOK un sporta federācijas darīs visu, lai Jaunatnes olimpiāžu tradīcijas turpina vēl dziļāk iesakņoties Latvijas sporta dzīvē un ieņem sporta sacensību kalendāros stabilu vietu.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un LOK diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems sacensību suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku. Savukārt trīs labākās skolas saņems uzvarētāju kausu, diplomus un sertifikātus sporta inventāra iegādei.

Finansējumu sacensību norisei nodrošina ģenerālsponsors O!Karte, LOK ģenerālsponsors A/SLatvijas Valsts meži, LOK sponsori A/SSwedbank, A/S „Latvijas Dzelzceļš” un A/SLatvijas Gāze. Informatīvi atbalstaLatvijas TelevīzijaRadio101 un JCDecaux.

Jau ziņots, ka 2010.gadā 37 pilsētas un novadi apvienoja 1073 Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes dalībniekus no 110 skolām, kas startējaĒrgļos un Siguldā. Lielākais dalībnieku skaits bija slēpošanas distancēs, otrs populārākais sporta veids izrādījās snovbords, savukārt trešajā vietā pēc dalībnieku skaita bija kalnu slēpošana.

Skolu konkurencē pirmo vietu ieguva Madonas pilsētas 1.vidusskola aiz sevis atstājot Kusas pamatskolu un Cēsu otro pamatskolu.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture
1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet pēc diviem gadiem – 1994.gadā, ziemas sporta veidos. Tās notika balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija nodrošināta līdzdalība sacensības ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, olimpiskās lāpas aizdegšanu un olimpiskā karoga pacelšanu.

2002.gadā Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes olimpiādi ar vairāk nekā 5000 lielu dalībnieku skaitu no visas Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


CelojumuBode.lv
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60200596sec.