Ķemeros notiks slēpošanas pārgājiens

13.02.2011 Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija jau otro reizi aicina ikvienu interesentu iepazīt daudzveidīgo Ķemeru nacionālā parka (ĶNP) dabu arī ziemā, dodoties pārgājienā ar slēpēm ĶNP teritorijā.

Sākums plkst. 10:30 pie Ķemeru stacijas. Plānotais distances garums ir aptuveni 10 km, ilgums 3 - 4 stundas. Slēpošanas inventārs jānodrošina pašiem pasākuma dalībniekiem. Līdzi vēlams ņemt arī siltu tēju un uzkodas pusdienām.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam iepriekš pieteikties līdz 12. februārim pa tālruni 26424972.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 6. februārī Ķemeru nacionālajā parkā tika izmēģināts pirmais slēpošanas maršruts, kas tapis Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālajai administrācijai cieši sadarbojoties ar aktīvu vietējo uzņēmēju – atpūtas centru «Valguma Pasaule». Vienošanās par pirmo slēpošanas maršrutu izveidi tika panākta ĶNP tūrisma foruma tikšanās laikā pagājušā gada novembrī.

Lai arī atsaucība ĶNP pirmajā slēpošanas pasākumā nebija liela, visi dalībnieki ar paveikto bija ļoti apmierināti. Sajūsmu izraisīja gan patiesi lieliskie laika apstākļi, gan dabas iepazīšana ziemā, teju ik uz soļa pamanot sniegā dažādu dzīvnieku klātbūtnes pazīmes, gan brīvais slīdējums pāri sniegotam laukam un pirmatklājēja sajūta, ieraugot ziemas ainavas, kurām brišus ar kājām piekļūt nebūtu tik vienkārši. Kopumā 2h laikā tika pieveikti aptuveni 3 km pa dažāda veida apvidu – pa mežu, pāri laukiem, gar upi un ezeru, vietām sastopot arī izaicinājumus, galvenokārt, kritušu koku, biezāk saaugušu krūmāju un sarežģīti pārvaramu nogāžu veidā.

Vēlāk, neformālā gaisotnē, siltās telpās malkojot saimnieku laipni sarūpēto tēju, notika viedokļu apmaiņa par piedzīvoto, kā arī tika pārrunātas maršruta uzlabošanas un papildināšanas iespējas. Ieteikumi tiks ņemti vērā un iespēju robežās īstenoti, un maršruts slēpotājus gaida arī turpmāk. Tomēr jāuzsver, ka gan šis, gan arī citi maršruti, kas iespējams, vēl šoziem tiks izmēģināti ĶNP, drīzāk piedāvā slēpošanas pārgājiena nevis distanču slēpošanas iespējas, un gaida tos cilvēkus, kurus vairāk par noteikta garuma distances pieveikšanu vilina piedzīvojuma sajūta un vēlme iepazīt dabu ziemā. Tiesa, ir padomāts arī par tiem, kuri vēl tikai sper pirmos soļus distanču slēpošanā – «Valguma Pasaules» teritorijā ir iekārtots aptuveni 500 m garš aplis iesācējiem, ko var izmēģināt, pirms doties slēpošanas piedzīvojumā lielajā aplī.

Lai popularizētu slēpošanas iespējas ĶNP, līdzīgi pasākumi noteikti tiks rīkoti arī turpmāk. Sekojiet informācijai!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


CelojumuBode.lv
,


Valmieras TIC
,


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57764482sec.