Zviedrijā notiks Pasaules čempionāts orientēšanās sportā uz slēpēm

Andris Kivlenieks, Edgars Bričonoks, Toms Veits un Reinis Putniņš – šie četri sportisti LOF prezidenta un Ziemas izlases komandas vadītāja Jāņa Lazdāna pavadībā jau šo sestdien (19.03.2011) kāps uz Rīgas-Stokholmas kuģa klāja, lai dotos uz Pasaules čempionātu orientēšanās sportā uz slēpēm. Pasaules čempionāts šogad norisināsies Zviedrijā, Tanndalenas apkaimē, aptuveni 590 kilometrus ziemeļrietumu virzienā no Stokholmas. Sacensības ilgs vairāk kā nedēļu (no 20.-28.martam) un tajās pulcēsies pasaules ātrākie elites klases ziemas orientieristi. Kā atzīst sportisti, būt Latvijas izlases sastāvā ir kas vairāk par piedalīšanos sacensībās- tas ir arī īpašs pienākums un atbildība pārstāvēt mūsu valsti un pasaulei parādīt, uz kādiem rezultātiem ir spējīgi Latvijas ziemas orientieristi.

Latvijas izlase Zviedrijā ieradīsies svētdienas rītā, bet sacensību centrā plānots nokļūt tikai vakarpusē. Jau pirmdien sportistus sagaida iespēja izslēpot sacensību modeli – nelielu treniņdistanci, lai iepazītos ar apvidus īpatnībām un iejustos sacensību atmosfērā. Kā norāda orientieristi, šīs sacensības savā ziņā būs ļoti specifiskas, jo, gaidāms, ka pārsvarā visas distances tiks veidotas uz liela kalna nogāzes. Šī iemesla dēļ arī distances solās būt fiziski smagas un tehniski sarežģītas.

Organizatori sola, ka šis pasaules čempionāts būs īpaši draudzīgs līdzjutējiem un sacensību skatītājiem – ar interneta palīdzību par sacensībās notiekošo būs iespējams uzzināt jau uzreiz. Sacensību interneta lapā www.skiwoc2011.com būs iespēja sekot līdzi interneta televīzijai, kurā tiks pārraidītas visas pasaules čempionāta distances. Arī sacensību rezultāti onlainā būs aplūkojami sacensību interneta lapā. Savukārt sacensību centrā pirmo reizi šī čempionāta vēsturē tiks uzstādīts milzīgs TV ekrāns, kurā būs iespējams sekot līdzi Top sportistu GPS ceļiem, kā arī rezultātiem. TV ziņas internetā sāksies aptuveni 10 minūtes pirms katras dienas starta. Organizatori arī plāno pēc katras sacensību dienas izveidot īstu video pārskatu, kas būs aplūkojams sacensību interneta lapā. Savukārt, rūpējoties par sportistu ērtībām, šajā čempionātā tiks izmantota EMIT Touch Free sistēma, kas sportistiem ļaus ērtāk atzīmēties kontrolpunktos, pat nepieskaroties tiem.

Kā uzsver LOF prezidents Jānis Lazdāns, šis Pasaules čempionāts būs arī nozīmīgs tāpēc, ka to apmeklēs un vēros Starptautiskās Olimpiskās komitejas priekšsēdētājs Žaks Roge. Tieši šis čempionāts varētu palīdzēt pieņemt lēmumu par to, vai ziemas orientēšanās sportu iekļaut Olimpisko sporta veidu sarakstā un Ziemas Olimpiskajās spēlēs. „Šis Pasaules čempionāts ir īpašs tāpēc, ka šajā notikumā aicināta apvienoties visas pasaules orientēšanās sporta sabiedrība, lai sasniegtu lielu un kopīgu mērķi. Tieši no šī Pasaules čempionāta sportistu snieguma un demonstrējumiem varētu būt atkarīgs lēmums, vai ziemas orientēšanās sports atbilst Starptautiskās Olimpiskās komitejas prasībām un kritērijiem. Čempionātā pieteikt dalību bija aicināta ikvienas valsts orientēšanās federācija, un šobrīd dalību čempionātā akceptējušas jau 32 valstis no 4 dažādiem pasaules kontinentiem. Tā kā arī mēs esam pasaules orientieristu vidū, tad ar lielāko prieku uz šo nozīmīgo notikumu sūtam arī savas valsts delegāciju. Mūsu delegācijas sastāvā ir četri spēcīgi ziemas orientieristi, kas uz pasaules čempionātu brauc pozitīvā noskaņojumā un ar lielu vēlmi cīnīties,” stāsta komandas vadītājs Jānis Lazdāns.

Sacensību programma:

Pirmdiena, 21.marts – treniņdistance.

Otrdiena, 22.marts – Sprinta distance (startē visi Latvijas izlases sportisti).

Trešdiena, 23.marts – Vidējā distance (startē visi Latvijas izlases sportisti).

Ceturtdiena, 24.marts – Sprinta MIX stafete.

Piektdiena, 25.marts – Atpūtas diena.

Sestdiena, 26.marts – Garā distance (startē Reinis Putniņš).

Svētdiena, 27.marts – Stafete (Startē Andris Kivlenieks, Edgars Bričonoks un Toms Veits).

Pirmdiena, 28.marts –Mājupceļš.

Visas sacensību dienas Pasaules čempionāta rezultātiem tiešsaistē varēs sekot līdzi interneta lapā www.skiwoc2011.com, tur būs skatāma arī video pārraide.

Vairāk par sacensībām iespējams uzzināt arī Latvijas Orientēšanās federācijas interneta lapā www.lof.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,


Grand Hotel Kempinski Riga
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40278697sec.