Trakais Foto rallijs – jau šo sestdien

2011.gada 2.aprīlī, Ogrē tiks dots starts jau trešajām piedzīvojumu auto orientēšanās sacensībām “Trakais Foto rallijs”. Tas būs piedzīvojums, kura laikā, pārvietojoties ar auto, varēs iepazīt Ogres, Ikšķiles, Ropažu, Mālpils, Inčukalna un Siguldas novadu interesantākās vietas, kā arī aizraujoši pavadīt laiku ar draugiem un ģimeni. Šajā pasākumā rezultātu izšķirs komandas taktika un savstarpējā sapratnes spēja – tieši tāpēc rallijā piedalīties īpaši aicinātas ģimenes vai draugu kompānijas, kas vēlas pavadīt neaizmirstamu pavasara sestdienu.

Kā liecina iepriekšējo Trako Foto ralliju pieredze, šajās sacensībās par Ogres, Ikšķiles, Inčukalna, Siguldas un citiem blakus esošajiem apvidiem būs iespēja uzzināt daudz jauna pat tādiem cilvēkiem, kuri tur dzīvojuši visu mūžu. Turklāt pats labākais ir tas, ka Foto rallijs veidots tā, ka vietējiem iedzīvotājiem nebūt nav milzīgas priekšrocības attiecībā pret citiem – uzdevumi veidoti tā, ka visnozīmīgākais ir izlemt, kādā kārtībā apmeklēt kartē attēlotos kontrolpunktus.

“Trakais Rallijs ir interesants pasākums un vienlaicīgi arī iespēja, kā pavadīt neaizmirstamu pavasara brīvdienu. Uz ralliju visi ierodas labā noskaņojumā, ar saliedētu komandas garu. Dodoties uz ralliju, dažas komandas pat parūpējušās par īpašu tērpu - piemēram, pagājušā rallijā specbalvu ieguva komanda, kas bija tērpusies Betmena un Spaidermana tērpos. Viņus turklāt rallija laikā apstādināja ceļu policija, un varam tikai minēt, kādas bija policistu sejas izteiksmes, kad viņi ieraudzīja- pie stūres sēž cilvēks Spaidermena tērpā un maskā! Lai būtu jautrāk, arī šogad labāk noformētākās komandas dalībnieki saņems garšīgas balvas no „Rubeņiem” un balvas no atpūtas parka „Rāmkalni”. Starp citu, īpašas balvas no „Cosmopolitan” saņems arī veiksmīgākās sieviešu komandas dalībnieces,” stāsta Edgars Sparāns, viens no Trakā Foto rallija galvenajiem organizatoriem.

Piedalīties Trakajā fotorallijā ir aicināts ikviens – visieteicamākais komandas sastāvs ir 4 cilvēki. Sacensību dienā, vienu stundu pirms starta, katra komanda saņem karti, kas veidota no Latvijas ceļu auto kartes, kurā attēloti vairāki kontrolpunkti – katrs ar savu punktu vērtību. Komanda saņem arī uzdevumu karti, kurā ir vairākas fotogrāfijas – tajās attēlots kāds konkrēts objekts. Sacensību ideja ir apmeklēt pēc iespējas vairāk un vērtīgākus kontrolpunktus, kuros katrā vienam ekipāžas dalībniekam ir jānofotografējas paraugā attēlotajā pozā.

Papildus šiem uzdevumiem katrā foto rallijā dalībniekiem jāveic arī citi interesanti un reizēm pat amizanti uzdevumi, piemēram, iepriekšējā pasākumā, kas Ogrē notika 15.janvārī, katrai komandai uz finišu bija jāatved precīzi viens kilograms sniega. Toreiz vēl ilgi pēc sacensībām dalībnieki ar smaidu sejā apsprieda labākās metodes, kā sniegu svēruši vai mērījuši, lai sasniegtu norādīto svaru!

Lai pieteiktos 2.aprīļa “Trakajam Foto rallijam”, pasākumam jāreģistrējas interneta lapā www.trakaisrallijs.lv. Ja nu kāda komanda par labu dalībai rallijā izlems pēdējā brīdī, organizatori sola, ka reģistrēties sacensībām būs iespējams arī sacensību dienā, taču tad dalības maksa būs dārgāka. Ekipāžas pilotam ir jābūt derīgai auto vadītāja apliecībai, bet automašīnai – izietai tehniskajai apskatei, par ko liecina līdzpaņemtā auto tehniskā pase. Pārvietošanās sacensību laikā ir jāveic atbilstoši Latvijas ceļu satiksmes noteikumiem un organizatori vēlreiz uzsver, ka sacensību rezultātus nosaka nevis pārvietošanās ātrums, bet gan izvēlētā taktika. Jārēķinās, ka sacensību trasē maksimāli būs iespējams pavadīt piecas stundas (taču tās paies ļoti ātri), bet sacensību laikā veiktais kilometru skaits būs aptuveni 300.

2.aprīlī Trakā Fotorallija pasākuma sākums ir 10:00 restorānā/klubā “Hauze”, kas atrodas Ogrē, Brīvības ielā 1. Pirmā auto starts plānots plkst. 12:00 (ekipāžas distancē dosies ar 30 sekunžu intervālu), bet sacensību kontrollaiks 5 stundas. Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar reklāmdrukas aģentūru “Digitālā Pele”, restorānu/klubu “Hauze” un Latvijas Orientēšanās federāciju. Pasākumu atbalsta „Aerodium”, „Cosmopolitan”, „Štoka Pica”, „Atpūtas parks Rāmkalni”, "Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra”, „Ogrenet”, „Jāņa Sēta”, „Blue Box”, „Rubeņi” un „Fazer”.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49603701sec.