Triatel xRace piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits

Tur, kur gleznainā ainavā uz zemes strēles starp Mūsas un Mēmeles upi atrodas Bauskas pils, jau šo sestdien, 30.aprīlī, Bauskā notiks piedzīvojumu sacensību „Triatel xRace” pirmais posms, kurā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - gandrīz 500 dalībnieki jeb 150 komandas no visas Latvijas.

„Piedzīvojumu sacensības „Triatel xRace” norisinās tikai otro gadu, tādēļ īpaši lepojamies, ka šī gada 1. posmā ir divreiz lielāks dalībnieku skaits nekā pērn. Tik liela interese liecina par to, ka piedzīvojumu sacensības kļūst arvien populārākas. Šogad solām jaunas un interesantas distances, kā arī saglabāt augsto servisu. Sacensības tiks atklātas plkst. 10:00 pie Bauskas 1. vidusskolas, kur dalībnieki sadarbībā ar Lielo Talku veiks pirmo speciālo uzdevumu - piedalīsies Latvijas sakopšanā. Visi interesenti aicināti apmeklēt un atbalstīt savējos un sekot līdzi komandām distancē visas dienas garumā,” tā sacensību organizators Jānis Vanags.

Divas trešdaļas no Triatel xRace sacensību dalībniekiem startēs sporta klasē, kur distancē pavadītais laiks ir ap 4.5 stundām, bet viena trešdaļa izvēlējās startēt sporta klasē un distancē pavadīs ap 6 stundām. Par to, ka jebkuram sporta cienītājam un aktīvas atpūtas mīļotājam xRace sacensības ir pa spēkiem liecina fakts, ka jaunākam dalībniekam ir 16 gadi, savukārt vecākais dalībnieks ir 50 gadu vecs. Dalībnieku rindās aug arī sieviešu skaits. Tā šoreiz katrs ceturtais dalībnieks, kas ir 115, ir daiļā dzimuma pārstāves. 30 dalībnieki mēģinās savus spēkus Mini klasē, kur dalībnieki varēs 2 stundās iziet daļu no lielās distances, izmēģinot sevi riteņbraukšanā, laivošanā un orientēšanā. Tā ir laba iespēja jebkuram sākt apgūst vairākas sporta disciplīnas un sagatavot sevi garākām distancēm. Šogad sacensībās ir izveidota arī Biznesa klase, kurā tiek aicināti uzņēmumi ar savu darbinieku komandām. Bauskas posmā cīņu jau uzsāks deviņu lielāko Latvijas uzņēmumu komandas - Aldaris, Accenture, Narvesen, Eko Investors, Silvanols, Triatel, DPA, Statoil un SEB dzīvības apdrošināšana.

Tik dažādiem, sportiski noskaņotiem un azarta pilniem dalībniekiem, organizatori sagatavoja arī īpašu, pārsteigumu un neparastu uzdevumu pilnu distanci. Triatel xRace trases plānotājs Kārlis Osis stāsta: „ Bauskas miermīlīgs skats varētu būt mānīgs un tikai iemidzinās dalībnieku vērību. Šajā posmā komandām, un it sevišķi sporta klasei, būs jāspēj skatīties uz lietām no citas puses. Daudz būs jāpieņem stratēģisku lēmumu un jāstrādā komandā. Ja šie elementi nav komandas stratēģijas pamats, tad būs nepieciešams to kompensēt ar lielāku ātrumu. Būs gan skaistas vietas, gan izaicinoši un nebijuši uzdevumi.”

Triatel xRace norisināsies piecos Latvijas novados: 30.aprīlī Bauskā, 11.jūnijā Cēsīs, 9.jūlijā Dobelē, 20.augustā Rīgā un 17.septembrī Siguldā, kur būs sacensību noslēgums un kopvērtējuma apbalvošana. Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Distancē ir jāapmeklē 50 punkti un, atkarībā no izvēlētās distances, trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām. Posmos iegūtie punkti nosaka kopējā seriāla uzvarētāju.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensību seriāla galvenā balva LVL 1000 vērtībā no veikala Gandrs. Sacensības atbalsta – Isostar, Salomon, Delfi.lv, Dreamer, Ķeizarmežs, Silvanols, Dienas deva, ūdens Lāsīte, Red Bull, Fazer, Garnier. Informē – Draugiem.lv, BadDog, City Fitness, TravelNews.lv, Parsportu.lv, Pilseta24.lv, Izkusties.lv, Bauskas novada dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Gulbenes novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42878008sec.