Latviešu spēkavīru veiksmīgie starti ārzemēs

Pagājušajās brīvdienās četri latviešu spēkavīri startēja divos turnīros Lietuvā un Igaunijā.
Igaunijas populārajā Seidla park Jarvi novadā notika tradicionālās starptautiskās spēkavīru sacensības pāriem, kur piedalījās arī divi Latvijas atlētu pāri – Rolands Festers/Ildars Sviķis un Lauris Gabrāns/Māris Blumfelds.
Atlētiem šajās sacensībās bija jāveic seši vingrinājumi:
- 900kg riepas velšana divatā
- Laukakmeņu celšana 105-175kg
- Kombinācija/stafete
- 220kg baļķa celšana divatā
- 450kg nestuvju nešana divatā
- Spēka kāpnes 200-275kg
Pāru sacensības atšķiras ar to, ka atsevišķus vingrinājumus atlēti veic atsevišķi, skaitot kopā rezultātu, vai veicot vienam aiz otra, bet atsevišķos vingrinājumos kopā ceļ, nes vai velk tikai diviem paceļamu rīku. Jau no sacensību sākuma viens mūsējo pāris droši cīnījās par augstākajām vietām – Rolands Festers un Ildars Sviķis, taču igauņu kolēģi bija labāk sagatavojušies un mūsējiem tika piektā vieta. Otram pārim veicās sliktāk un Lauris un Māris finišā astotie. Uzvarēja pašlaik spēcīgākie igauņi – Rauno Heinla/Lauri Nammi. Jāatzēmē, ka tikai sestie bija spēcīgie ukraiņi Lašins/Konjušoks.

Tai pašā laikā Lietuvas pilsētā Birštonas arī notiks starptautiskas spēkavīru sacensības ar Mareka Leiša un Didža Zariņa dalību. Līdzīgi kā Latvijā arī šeit sacensības norisinājās daudzu skatītāju sveikti Birštonas vasaras estrādē, kur savu spēku atlēti rādīja gan autobusa vilkšanā, pietupienos ar ~300 kg svaru, vikinga prese, tā sauktajā pulkstenī, mucu mešanā augstumā un kombinācijā. Labākie panākumi mūsējiem bija vikinga presē, kur Didzis Zariņš ieguva trešo vietu un mucu mešanā, kur Marekam Leitim dalīta 2/3.vieta.
Ļoti spēcīgo 11 dalībnieku vidū mūsējie kopvērtējumā augstās vietās – Mareks Leitis ceturtais un Didzis Zariņš – sestais. Pirmajā trijniekā – uzvarētājs Vidas Blekaitis, otrais – Marius Lalas, trešais – viņa brālis Vitautas Lalas.
«Tikai ar veiksmi varēju tikt augstāk, jo Vidas un Vitautas pēdējā laikā cīnās par otro vietu Lietuvā aiz Židrūna Savicka, bet pa to laiku jaunākais brālis Lalas iespraucās viņiem pa vidu. Citādi – joprojām organizatoriski mums Latvijā ir veiksmīgākas sacensības. Tomēr Lietuvā spēkavīrus mīl un ciena, ko mēs ar Didzi arī izbaudījām», pēc sacensībām pastāstīja pašlaik Latvijas spēkavīru čempionāta kopvērtējuma vicelīderis Mareks Leitis.

Jau šīs nedēļas nogalē Preiļos notiks Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta piektais posms, pēc kura noskaidrosies, kuri 10 spēkavīri kvalificēsies superfinālam, kas līdzīgi iepriekšējam gadam notiks divās pilsētās – 6.augustā Ventspilī pirmie pieci vingrinājumi un 7.augustā Limbažos – vēl pieci vingrinājumi.
Sīkāk par dažādām spēkavīru sacensībām uzzināsiet www.parstipru.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29392505sec.