Vienības brauciena goda kausu varēs iegūt viskuplākā pašvaldība

21.Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienā pasniegs kausu viskuplāk pārstāvētai Latvijas pašvaldībai

Pieteikties Vienības braucienam varēs 61 vietā Latvijā

Šogad ikvienai Latvijas pašvaldībai ir iespēja tikt pie sava 21.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena goda kausa – to saņems viskuplāk pārstāvētā pašvaldība. Mudinot reģionu iedzīvotājus cīnīties par balvu un pieteikties Vienības braucienam, kas notiks 4.septembrī Siguldā, visā Latvijas teritorijā atklāts 61 jauns dalībnieku reģistrācijas punkts.

Pirmo reizi Vienības brauciena vēsturē pieteikties Latvijā plašākajam riteņbraucēju pasākumam varēs visās 49 SEB bankas filiālēs un sešos „Veloserviss” veikalos visā Latvijā. Reģistrēties klātienē var arī Siguldas un Kuldīgas tūrisma informācijas centrā, veloveikalā „Eži” Cēsīs un Valmierā, Tukuma ledus hallē un Smiltenes sporta centrā. Tāpat interesenti var reģistrēties internetā www.velo.lv līdz 1.septembra plkst. 23.00.

„Vienības brauciens tā pirmsākumos bija nacionāla mēroga un patriotisma caurstrāvots notikums, kas pielīdzināms Dziesmu svētkiem. Tajā piedalījās visu novadu iedzīvotāji. Tāpēc mudinām ikvienu pagastu, pilsētu un novadu iedzīvināt pacilājošo tradīciju un pieteikt dalībniekus, lai uzturētu savu iedzīvotāju sportisko garu, vienotību un reizē cīnītos par goda kausu „Viskuplāk pārstāvētā pašvaldība”. Ceram, ka reģistrācijas ērtība un operativitāte būs svarīgs faktors, lai vēl neizlēmušie teiktu „JĀ” interesantai un veselīgai nedēļas nogalei uz velosipēda,” apgalvo velobrauciena organizators Igo Japiņš.

Pērn visaktīvākie bija Siguldas novada iedzīvotāji. Siguldas pašvaldība rādīja labu piemēru, visās distancēs pulcinot vairāk kā 100 dalībnieku un saņemot viskuplāk pārstāvētās pašvaldības balvu.

Šogad velobrauciens notiks 3 distancēs: Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta brauciens 102 km, SEB MTB brauciens 47 km un Itera Tautas brauciens 37 km.

Vienības velobrauciena pirmsākumi meklējami Latvijas pirmās brīvvalsts trīsdesmitajos gados. Sacensības notika no 1936. līdz 1939. gadam un tika sauktas par Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu. Nosaukumā tika ietverta dibināšanas dziļākā jēga – vienotība. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ar tiešu prezidenta Gunta Ulmaņa, Murjāņu Sporta ģimnāzijas trenera Ernesta Pūces un domubiedru iniciatīvu velobrauciens tika atjaunots 1995.gadā.

Kopš 1999.gada velobraucienu organizē „Igo Japiņa sporta aģentūra”, pulcējot arvien vairāk dalībnieku no gada uz gadu. 2009.gadā braucienā piedalījās 3784 velomīļi, bet 2010.gadā – jau 4457 dalībnieki. Pašlaik nepārspēts ir palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6090 velobraucēji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.82218814sec.