Ventspilī un Limbažos noskaidros Latvijas stiprāko vīru

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī un Limbažos noslēgsies „Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta” 2011.gada sezona. Līdzīgi iepriekšējam gadam, arī šosezon Latvijas stiprākā vīra noskaidrošana norisināsies divas dienas. Katrā no tām notiks pa pieciem vingrinājumiem.

Sestdien Ventspilī Ostas ielas promenādē pie pasažieru termināļa notiks “Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta” fināla pirmā diena. Ļoti svarīgā pirmā sacensību diena iesāksies 13.00, dodot spēcīgu un vīrišķīgu akcentu Ventspils pilsētas svētkos. Lielajam finālam pēc pieciem posmiem visas vasaras garumā ir kvalificējušies 10 stiprākie šīs sezonas atlēti. Vēl diviem Latvijas spēka atlētu federācija piešķīra tā sauktās wild card. Viena no tām pienākas pēdējo gadu Latvijas titulētākajam spēkavīram – ogrēnietim Agrim Kazeļņikam. Otru ielūgumu uz finālu izpelnījās Mareks Jēkabsons, kas šosezon atgriezies pēc traumām un pēc pieciem posmiem bija vienpadsmitais.

Divās dienās atlēti veiks 10 vingrinājumus.

Ventspilī:

- Mammadaba spēka kāpnes (200, 225 un 250 kg)

- Vivacolor krucifikss (2x12,5kg)

- DnB Nord banka smagās automašīnas vilkšana (~16t)

- Latvijas Dzelzceļa pārmijnieka kombinācija (380kg nēši + 2x140kg fermeris)

- ZZS kuģa vilkšana (ja ārējie apstākļi atļaus)

Limbažos:

- DnB Nord banka automašīnu turēšana

- Triobet kombinācija (350kg riepas velšana + 175kg vairoga nešana)

- Līvu Alus mucu mešana (18, 20, 22, 24 un 26kg)

- Nākotne kombinācija (125kg un 135 kg baļķu, 130kg Apolona ass, 80kg hanteles celšana)

- Siltums Jums 5 akmeņu celšana (100, 120, 140, 160 un 180kg)

Visi divpadsmit atlēti nopietni gatavojas sezonas nozīmīgākajām spēkavīru sacensībām, un sagaidām, ka cīņas būs sīvas, jo katram ir ko pierādīt. Kas uzvarēs – starptautiskajos mačos pieredzi guvušais Artis Kazeļņiks vai pagājušā gada čempions Artis Plivda. „Mūžīgi” otrais Mareks Leitis vai Spānijas saulē briedušais Dainis Zāģeris. Mareks pagājušogad tieši Ventspilī izvirzījās vadībā, taču nenoturēja pārsvaru fināla otrajā dienā. Arī šosezon viņš ir kopvērtējuma līderis, taču abi pārējie konkurenti nestartēja pa vienam posmam. Dainis Zāģeris, savukārt, šosezon pirmo reizi uzvarēja atsevišķā posmā Daugavpilī, turklāt pārspēja gan Arti, gan Mareku. Notiks arī nopietna cīņa par pārējām vietām, jo katrs gribēs sezonas rangā būt augstāk par kolēģi. Turklāt, tā kā spēcīgāko noskaidros desmit vingrinājumos, īpaši sagatavojies, negaidīti labi nostartēt var jebkurš no elites vīriem.

„Ventspilī plānojam vilkt kuģi Ventā, taču, ja vēja un straumes apstākļi nebūs piemēroti, mazliet pamainīsim pēdējos divus vingrinājumus. Tomēr tam nevajadzētu ietekmēt sacensību gaitu, jo apstākļi visiem būs vienādi. Visi grib nostartēt pēc iespējas labāk, tāpēc skatītājiem noteikti būs interesanti. Lai atceramies Didža Zariņa, Ingus Kaktenieka un Oskara Brugemaņa lieliskos startus, vienmēr uz sezonas beigām labs ir Andris Leišavnieks, varbūt uzspīdēs Rolands Fersters, pieredzi noteikti iegūs Ildars Sviķis,” pirms startiem Ventspilī un Limbažos atlētu iespējas nosauca Latvijas spēka atlētu federācijas vadītājs Māris Liepiņš.

Atbalstīt visus spēkavīrus aicinām Ostas ielas promenādē pie pasažieru termināla sestdien, 7.augustā jau no 13.00 un Limbažu estrādē svētdien no 14.00

Latvijas spēkavīru čempionāta visu posmus un finālus rāda Latvijas Neatkarīgā televīzija. Sekojiet informācijai www.parstipru.lv.

Latvijas spēkavīru čempionāta finālu atbalsta: Ventspils un Limbažu novada domes, Latvijas Dzelzceļš, Rīgas Brīvosta, DnB Nord banka, Līvu Alus, Triobet, Vivacolor, Mammadaba un GPU Nākotne, ar sporta formām nodrošina 66 North Iceland, informatīvi atbalsta LNT, Radio SWH un Sportacentrs.com.

Sacensības organizē Latvijas spēka atlētu federācija kopā ar biedrību „Par stipru Latviju”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29503703sec.