Sports samazina celulītu un citi populāri mīti par fitnesu

Tas ir labi, ja pēc treniņa sāp muskuļi, sekss pirms sporta nav ieteicams un fiziskas aktivitātes aizkavē celulītu. Tie ir vieni no populārākajiem mītiem par aktīvu dzīvesveidu.

Piedāvājam 10 mītus par fitnesu un sportu, kurus noteikti katrs no mums jau reiz ir dzirdējis vai lasījis.

1. Muskuļu sāpes ir rādītājs, ka treniņš ir bijis labs.                                                                                                                                                                                                                                       Tā diemžēl nav. Muskuļu sāpes drīzāk norāda uz to, ka ar treniņu cilvēks ir pārcenties vai nepietiekami izstaipījies pēc treniņa.

2. Sporta dzērieni aktivitāšu laikā ir labāki par minerālūdeni
Tā viss nav! Ja vien cilvēks nav profesionāls sportists, minerālūdens ne par cik nav sliktāks par piedāvātajiem dzērieniem.

3. Nūjošana ir saudzīga kauliem.
Patiesībā ir tā, ka pareizi izpildīta nūjošana ir grūts sporta veids, kas nozīmē lielu slodzi visam ķermenim. Nūjošanu izgudroja profesionāli garo distanču slēpotāji un biatlēti, lai būtu treniņi vasaras sezonai.

4. Tauku noārdīšanās sākas pēc 30 minūtēm treniņā.
Tā nav taisnība, jo ķermenis ar tauku dedzināšanu un izmantošanu enerģijai nodarbojas permanenti sporta laikā. Pirmās 20 minūtes organisms enerģijai lielākoties  izmanto glukozi, kas atrodas muskuļos, bet pēc 20 minūtēm palielina tauku dedzināšanas ātrumu.

5. Sekss pirms sporta samazina sporta sniegumu.
Zinātniski ir pierādīts, ka tā nav taisnība. Seksam nav ietekmes ne uz fizisko sniegumu, ne uz reakciju.

6. Sports aizkavē celulītu.
Nepareizi! Celulīts rodas no īpašas sievietes ādas uzbūves elementiem. Tas vistiešākajā mērā ir saistīts ar ģenētiku un sports praktiski nesamazina iespējamību iegūt celulītu.

7. Pret dūrieniem sānos palīdz turpināšana skriet.
Samazināta diafragmas apasiņošana ir cēlonis dūrieniem sānos, skrienot. Turpinot skrit, sāpes nesamazinās, ir nepieciešams samazināt ātrumu vai apstāties pavisam, lai cīnītos ar sāpēm.

8. Braukšana ar velosipēdu kaitē mugurai
Patiesība ir tāda, ka riteņbraukšana, ja ievēro pareizu stāju, sekmē apakšējo muguras muskuļu attīstību un nostiprināšanos. Ja sāpes tomēr mugurā rodas, tad tas varētu būt nepareizi noregulēta sēdekļa augstuma vai stūres dēļ.

9. Riteņbraukšana veicina vīriešu impotenci
Tā nav patiesība. Tikai tiem, kuri nominas nedēļā vairāk kā 500 kilometru varētu īslaicīgas problēmas ar potency. Tiem, kas tomēr daudz nodarbojas ar velosportu, ieteicams ir mīksts sēdeklis un īslaicīga braukšana kājās katras 30 minūtes.

10. Magnijs pasargā no muskuļu krampjiem
Tas magnija daudzums, kas ar tradicionālajām magnija tabletēm nonāk muskuļos nepasargā tos no krampjiem. Lai būtu kāds efekts vairākas nedēļas būtu jādzer augstas koncentrācijas magnija, bet arī tad jārēķinās ar caurejas iespējamību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14798188sec.