Šodien noslēdzas pieteikšanās SEB MTB maratona 1. posmam, startēs arī Saramotins

Jau svētdien ar posmu no Cēsīm uz Valmieru startēs jaunā SEB MTB maratona sezona, kurā šogad kopumā paredzēti septiņi posmi dažādos Latvijas reģionos. Kļuvis zināms, ka pirmajā posmā startēs arī Šveices Pro kontinentālās vienības IAM Cycling riteņbraucējs Aleksejs Saramotins. Iepriekšējā pieteikšanās pirmajam posmam noslēdzas jau pusnaktī uz ceturtdienu.

Jau 13. gadu norisināsies Latvijas lielākais un masveidīgais riteņbraukšanas seriāls - SEB MTB maratons. Laika gaitā seriālā dalībnieku skaits no dažiem simtiem izaudzis līdz vairāk nekā 2200 riteņbraucējiem vidēji posmā. Šogad SEB MTB maratonā kopumā paredzēti septiņi posmi. Pēc neliela pārtraukuma posms norisināsies arī Kuldīgā, kur tiek veidota interesanta un aizraujoša trase.

SEB MTB maratona pirmais posms tikmēr jau šīs nedēļas nogalē norisināsies no Cēsīm uz Valmieru. Sacensību dalībniekus visās distancēs sagaida ļoti aizraujoša trase, kurā saglabātas iepriekšējo gadu interesantākās vietas, kā arī atrastas jaunas un aizraujošas taciņas.

Sacensības startēs pulksten 12.00, kad distancē dosies Skandi motors brauciena dalībnieki. Latvijas vadošo MTB komandu riteņbraucēji vispirms veiks apli pa Cēsu apkaimes ceļiem, kas gan būs ievērojami garāks nekā pērn. Pēc tam sportisti atgriezīsies pilsētas centrā, kur ikvienam būs iespēja redzēt kā tiek noskaidrots kalnu karaļa titula ieguvējs. Turpinājumā trase virzīsies uz Valmieru pa jau ierasto maršutu, kurā gan gaidāmas nelielas izmaiņas. Finišs arī šogad būs pie Valmieras Sīmaņa baznīcas. Ap 12.15 savas aizraujošās sacensības uzsāks jaunākie riteņbraucēji, kas pa Cēsu ielām noskaidros ātrākos bērnu braucienos. Visiespaidīgākais arī šogad būs Virši A un Mammadaba braucienu starts. Tas svētdien gaidāms pulksten 13.30, kad lielais riteņbraucēju pūlis dosies uz Valmieru.

Kļuvis zināms, ka SEB MTB maratona pirmajā posmā savu dalību apstiprinājis arī daudzkārtējais Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā un Šveices Pro kontinentālās komandas IAM Cycling riteņbraucējs Aleksejs Saramotins. Viņš šogad sevi apliecinājis prestižajos pavasara velobraucienos. Parīzes - Nicas sacensību posmā Saramotins bija dienas lielajā atrāvienā, tiekot noķerts vien trīs kilometrus pirms finiša. Jāpiebilst, ka Aleksejs savas karjeras laikā ir arī kļuvis par SEB MTB maratona kopvērtējuma uzvarētāju.

Pagājušajā gadā par Skandi motors distances uzvarētāju kļuva Rietumu - Delfin riteņbraucējs Pēters Prūss, kurš arī šogad aizstāvēs savu titulu. Galvenie viņa konkurenti pirmajā posmā būs komandas biedri - Krists Neilands un Dmitrijs Sorokins, ZZK riteņbraucēji - Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms, Trek team sportisti - Kaspars Austa un Raido Kodanjporks un MySport vienības līderis Raivis Zīmelis. Savas pretenzijas uz augstu vietu noteikti izrādīs arī NN Sporta kluba ilggadējais pārstāvis Ervīns Smoļins.

Iepriekšējā pieteikšanās SEB MTB maratona pirmajam posmam noslēgsies jau šovakar. Ikviens riteņbraukšanas cienītājs vēl ir aicināts reģistrēties Cēsis - Valmiera posmam portālā Velo.lv. Par paaugstinātu maksu pieteikties varēs arī sacensību vietā. Plašāka informācija atrodama Velo.lv.

SEB MTB maratona galvenais atbalstītājs ir SEB banka, kas arī šogad rūpējās par riteņbraucējiem, piedāvājot dažādus pārsteigumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38334918sec.