Šonedēļ Latvijā norisināsies prestižais Baltijas ceļa daudzdienu velobrauciens

Jau trešdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā startēs mūsu reģiona prestižākās šosejas riteņbraukšanas sacensības – "Baltijas ceļa" velobrauciens. Latvijā šajā nedēļā gaidāmi divi etapi – Rīga – Sigulda, kā arī Valmiera – Pērnava. Savu dalību sacensībās apstiprinājušas arī piecu valstu nacionālās izlases.

Baltijas ceļa daudzdienu velobrauciens tiek rīkots par godu visu trīs valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – vienotības stiprināšanai. Šogad aprit 25 gadi kopš akcijas "Baltijas ceļš", kuras laikā Lietuvas, Igaunijas un Latvijas iedzīvotāji sadevās rokās, tādējādi parādot savu vienotību.

"Baltijas ceļa" daudzdienu velobrauciens pēc tā atjaunošanas šogad norisināsies ceturto gadu. Tam piešķirta UCI 2.2 kategorija. Ar katru gadu palielinās nevien sacensību kvalitāte, bet arī sportiskais līmenis. Šogad velobrauciens startēs no Lietuvas līdz Igaunijai. Pirmais posms jau trešdien norisināsies Lietuvā, kad 120 riteņbraucēji no 20 komandām sacentīsies 185 kilometru garajā distancē. Tā vedīs no Viļņas līdz Paņevežai.

Otrais posms dienu vēlāk norisināsies jau Latvijā. Iespaidīgais riteņbraucēju peletons ceturtdien pulcēsies Rīgā. Svinīgais starts pulksten 14.00 tiks dots uz Brīvības ielas lielajā laukumā pie tirdzniecības centrā "Elkor Plaza". Jau no pulksten 12.30 notiks komandu prezentācija. Uz startu aicināti visi Latvijas sporta līdzjutēji, lai atbalstītu pašmāju, kā arī citu valstu riteņbraucējus. No Rīgas sportisti dosies uz Siguldu, kur veiks apļus pa pilsētas apkārtnes ceļiem, pievarot arī tradicionālo Siguldas kalnu. Ikviens siguldietis aicināts uz atbalstīt dalībniekus jau ap pulksten 16.00, kad dalībnieki sasniegs pilsētu. Finišs gaidāms ap pulksten 17.30 pie stacijas pulksteņa. Kopumā riteņbraucējiem jāveic 160 kilometru gara distance.

Trešais posms piektdien sāksies vēl vienā no Latvijas sportiskākajām pilsētām -Valmierā. Jau no pulksten 11.00 visi Vidzemes sporta draugi aicināti pulcēties pie Valmieras pilsētas pašvaldības, kur gaidāma komandu prezentācijai. Tajā priekšā tiks stādītas visas komandas un to braucēji. Starts turpat Valmieras centrā gaidāms pulksten 12.00. Riteņbraucēji vispirms dosies Rūjienas virzienā, bet tad jau iebrauks Igaunijā. Finišs 177 kilometru garajā trešajā posmā gaidāms Pērnavā. "Baltijas ceļa" daudzdienu velobrauciens finišēs 24. augustā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kad arī tiks noskaidrots uzvarētājs.

Velobraucienā kopumā startēs 20 komandas. Īpaši jāizceļ Krievijas, Vācijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālās izlases, kuru sastāvos startēs virkne šo valstu vadošo sportistu. Savu dalību apstiprinājis arī pagājušās sezonas velobrauciena uzvarētājs Filips Valslebens no Beļģijas komandas "BKCP – Powepluss". Vēl īpaši jāizceļ viens no Lietuvas labākajiem šosejas riteņbraucējiem Aidis Kuopis, kurš ikdienā pārstāv Pro Tour vienību "Orica GreenEdge". Viņš šosezon ticis pie uzvarām un vietas uz goda pjedestāla vairākās 2HC kategorijas sacensībās, izceļoties ar labajām sprintera īpašībām. Baltijas velobraucienā viņu redzēsim Lietuvas izlases komandas sastāvā.

Latviju pārstāvēs divas komandas – "Rietumu – Delfin" un "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com". "Rietumu – Delfin" sacensībās startēs ar savu Latvijas čempionu Andri Vosekalnu priekšgalā. Bez viņa par visaugstākajām vietām cīnīsies arī Emīls Liepiņš, Andris Smirnovs, Andzš Flaksis un citi. Tikmēr "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com" līderi būs Māris Bogdanovičs un Indulis Bekmanis. Vairāk informācijas un iespēja sekot līdzi "Baltijas ceļa" velobrauciena notikumiem oficiālajā vietnē www.balticchaintour.com.

Baltijas ceļa velobrauciena posmu kalendārs 2014. gadā:

20.08, Viļņa – Paņeveža, Lietuva

21.08, Rīga – Sigulda, Latvija

22.08, Valmiera – Pērnava, Latvija/Igaunija

23.08, Pērnava – Vīlande, Igaunija

24.08, Vīlande – Tallina, Igaunija


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62000084sec.