Vienības velobraucienā startēs virkne Latvijas labāko riteņbraucēju

Pēc divām nedēļām, 7. septembrī notiks gada lielākie riteņbraucēju svētki - 24. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens. Kļuvis zināms, ka 95 kilometru garajā LDZ Sporta šosejas braucienā savu dalību apstiprinājuši virkne pašmāju vadošo šosejas riteņbraucēju, viņu vidū 2012. gada Eiropas čempions U23 grupas braucienā Andžs Flaksis un šī gada Latvijas čempions Andris Vosekalns.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens šogad norisināsies jau 24. reizi. Gada lielākais velonotikums laika gaitā kļuvis par vienu no valsts nozīmīgākajiem sporta pasākumiem. Pagājušajā gadā trīs dažādās distancēs uz starta stājās vairāk nekā 5200 riteņbraucēju.

Arī šogad organizatori visus aktīvās atpūtas cienītājus, kuri vēlas izaicināt sevi, aicina piedalīties kādā no trijām distancēm. VAS Latvijas Dzelzceļš, atzīmējot savu 95 gadu dzimšanas dienu, aicina startēt LDz Sporta braucienā (95 kilometri). Tāpat ļoti aizraujoša trase gaidāma SEB MTB distancē, kas piemērotāka asāku izjūtu cienītājiem un adrenalīna meklētājiem. Ikvienam pieveicama būs nepilnus 37 kilometrus garā Tautas distance. Visas trases vedīs pa Siguldu un tās apkārtni, kas izceļas ar saviem skaistajiem dabas skatiem un pauguriem. Visiem dalībniekiem liels izaicinājums noteikti būs Siguldas kalna pievarēšana pēdējā kilometrā.

Kļuvis zināms, ka LDz Sporta braucienā, kur pērn startēja arī pasaules leģendārais sprinteris Marks Kavendišs un mūsu profesionālis Gatis Smukulis, šogad dalībnieku vidū būs virkne pašmāju vadošo šosejas riteņbraucēju. Par uzvaru cīnīsies 2012. gada Eiropas U23 čempionāta sudraba medaļnieks Andžs Flaksis. Tāpat redzēsim pasaules U23 čempionāta 10. vietas ieguvēju Andri Smirnovu, kā arī šī gada Latvijas čempionu grupas braucienā Andri Vosekalnu. Visi sportisti pārstāv šobrīd Latvijas vadošo vienību - Rietumu – Delfin. Tāpat dalībnieku vidū būs arī otras Latvijas kontinentālās komandas Alpha Baltic/ Unitymarathons.com pārstāvji, kuru līderis šajā sezonā ir dobelnieks Māris Bogdanovičs.

Sacensību organizatori īpaši aicina Vienības velobraucienā startēt uzņēmumu komandām, kas cīnīsies par kuplāk pārstāvētā darba kolektīva balvu. Pērn šo titulu ieguva Latvenergo, bet šogad viņus centīsies pārspēt VAS Latvijas Dzelzceļš un citi uzņēmumi. Ar īpašām pārsteiguma balvām tiks sumināta arī visvairāk pārstāvētā pašvaldība un kuplākā ģimene.

Iepriekšējā pieteikšanās nozīmīgajam notikumam pilnā sparā norisinās portālā velo.lv. Tā ilgs līdz 2. septembrim. Reģistrēties līdz 2. septembrim var arī veikalos

Veloserviss un MySport, kā arī Siguldā, Kuldīgā, Valmierā, Cēsīs, un Smiltenē. Nolikums, kā arī cita informācija atrodama portālā velo.lv.

Braucienu jau kopš 200. gada organizē Igo Japiņa Sporta aģentūra. Aicina VAS Latvijas Dzelzceļš. Atbalsta SEB banka, Itera Latvija, Latvenergo, Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Olimpiskā komiteja.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37572885sec.