Rīgas rogainingā piedalīsies ārvalstu sportisti un ģimenes

Šomēnes, 29.novembrī, pirmo reizi notiks "Rīgas rogainings 2014" – orientēšanās sacensības komandās, kur aicinātas pieteikties gan ģimenes ar bērniem, gan uzņēmumu kolektīvi, gan draugu un kolēģu komandas. Divu, četru un sešu stundu kontrollaiki būs piemēroti dažādas sagatavotības dalībniekiem. Dalību rogainingā pirmajās reģistrācijas dienās pieteikuši jau vairāk kā 300 dalībnieki no 5 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas.

Rīgas rogaininga dalībniece Lauma Čerņevska reiz par orientēšanās sacensībām teikusi: "Nav kompass, nav problēmu!". Taču šomēnes arī viņa piedalīsies Rīgas rogaininga sacensībās: "Kad aktīvā skriešanas un velobraukšanas sezona ir beigusies, tad beidzot ļāvos sev pierunāties pamēģināt un piedalīties rogainingā, par ko apkārt draugi tik jūsmīgi runā." Līdzās 30 ārvalstu dalībniekiem – ģimenēm ar bērniem un pieredzējušiem sportistiem - dažās dienās pieteikušies vairāk kā 300 dalībnieki no Rīgas un citām Latvijas vietām, kas norāda uz lielo interesi par šo sporta veidu.

Sacensības būs lieliska iespēja aizraujošo sporta veidu pamēģināt tiem, kas vēl nav piedalījušies rogainingā. Veiksmīgai distances veikšanai būs nepieciešama spēja orientēties pēc kartes, stratēģiski izplānot maršrutu, kā arī spēja fiziski pieveikt distanci, kas dalībniekus izvedīs cauri tuvākajiem mežiem, pilsētai un citām interesantām vietām.

Starts sacensībām tiks dots sestdien plkst. 12:00 pie tirdzniecības centra "Alfa". Rīgas rogainingam var reģistrēties sacensību mājas lapā www.rigasrogainings.lv līdz 27.novembrim, bet lētākā pieteikšanās beigsies 23.novembrī.

Rīgas rogainings ir orientēšanās sporta komandu sacensības, kur komandas no 2-5 cilvēkiem pārvietojas mežā un pilsētā – pa ielām - un noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē apvidū izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu noteiktajā laikā. Rogainings ir arvien lielāku popularitāti gūstošs orientēšanās sporta veids un 2017.gadā Latvijā tiks rīkots 15.Pasaules čempionāts rogainingā.

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Organizē - xRace sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un O!Latvija. Atbalsta – Isostar, Vichy, MySport, bandana.lv, 1188.lv.





KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49955392sec.